Idag vil vi dele med dere en oppskrift på fiskepinner. Dette er barnas favoritt og de synes også at det er gøy å være med å lage:)
Fiskepinner (4 porsjoner)
Du trenger :
500 gram torskefilet eller seifilet uten skinn og bein
2 egg
ca 50 gram maismel
ca 50 gram strøbrødmel / griljermel
ca 80 gram fint speltmel/ fint hvetemel
ca 1/4 ts havsalt
ca 1/4 ts pepper
ca 2 ss olivenolje
Start med å sette steikeovnen på 180 grader.
Legg fiskefileten på et fat. Du trenger 3 skåler : Ha speltmel i en skål, eggene vispes med salt og pepper i en annen skål og strøbrødmel og maismel blandes i den tredje skålen.
Del opp fisken i passe store deler til fiskepinner (ca 2 x 4cm).
Klem vann av en fiske del og dypp den først i speltmel slik at den er helt dekket. Så dyppes den i egg og tilslutt i støbrødmelog maismelblandingen. Legg den på en stekeplate ikledd bakepapir. Slik gjør du med all fisken.
Pensle tilslutt med olivenolje på toppen av alle fiskepinnene.
Da er de klare til å stekes midt i ovnen i ca 30 minutter. Må kontrollere fiskepinnene innimellom og snus så de blir stekte på begge sider.
Vi har her servert med pommes frittes salat og ketchup.
Håper dere liker dette:)
Boun appetito!
Elsker fisk, torsk er perfekt. Jeg bruker bare å heller egge over fisken og så tar jeg fisken i melet og rett på pannen. Liker ikke dill he he
morsmiddag: Ja sånn kan det også gjøres 😉 he he!