Tortellini

 

Idag har vi Tortellini på menyen.    Vi har hvitost og spekeskinke som fyll men det kan byttes ut  med feks ricotta og spinat som Sandros farmor på Sicilia pleide å lage. Det er også kjempegodt!

Denne retten koster deg ca 50 kr å lage og da har du 4 porsjoner!

Håper du liker dette:)

 

Tortellini al brodo

(4 porsjoner)

 

Brodo  (suppe)

  • ca 1 liter vann
  • 1 1/2 terning grønnsaksbuljong
  • 1 gulrot
  • 1 sjalott løk
  • ca 8 cherrytomater
  • et fedd hvitløk
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • parmesan (tilslutt)

 

Start med å koke  vann, buljong, sjalott løk, et fedd hvitløk, en gulrot  delt i store deler, og hele cherrytomater sammen .  Smak til med salt og pepper.  La det koke i ca 30 minutter. Alt dette gir god smak til suppen.

 

 Pasta

  • 120 gram fint spelt mel
  • 60 gram fibra mel
  • 1 ts olivenolje
  • ca 1 dl vann (hell litt og litt om gangen)

 

Bland mel og olje og hell litt og litt vann over, deigen skal være glatt og god å jobbe med, ikke klistre seg til underlaget.  

 

Fyll

  • 60 gram spekeskinke
  • 140 gram hvitost
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

 

Kjør alle ingrediensene til fyllet i en blender.

Kjevle ut pastadeigen til ca  1- 2 cm tykk og trykk ut rundinger ca 8 cm, har du ingen form til å stanse ut kan du bruke på et glass istedet.  

Fordel fyllet med en teskje i rundingene og forme de til Tortellini. 

 


 

 

 

 


 

 

 

Tortellini legges oppi suppen og la de  koke i ca 4 minutter.

Da er maten klar! 

Server med et dryss av parmesan på toppen og litt olivenolje.

 

 

Buon appetito!

4 kommentarer

Siste innlegg