Tortellini

 

Idag har vi Tortellini på menyen.    Vi har hvitost og spekeskinke som fyll men det kan byttes ut  med feks ricotta og spinat som Sandros farmor på Sicilia pleide å lage. Det er også kjempegodt!

Denne retten koster deg ca 50 kr å lage og da har du 4 porsjoner!

Håper du liker dette:)

 

Tortellini al brodo

(4 porsjoner)

 

Brodo  (suppe)

  • ca 1 liter vann
  • 1 1/2 terning grønnsaksbuljong
  • 1 gulrot
  • 1 sjalott løk
  • ca 8 cherrytomater
  • et fedd hvitløk
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • parmesan (tilslutt)

 

Start med å koke  vann, buljong, sjalott løk, et fedd hvitløk, en gulrot  delt i store deler, og hele cherrytomater sammen .  Smak til med salt og pepper.  La det koke i ca 30 minutter. Alt dette gir god smak til suppen.

 

 Pasta

  • 120 gram fint spelt mel
  • 60 gram fibra mel
  • 1 ts olivenolje
  • ca 1 dl vann (hell litt og litt om gangen)

 

Bland mel og olje og hell litt og litt vann over, deigen skal være glatt og god å jobbe med, ikke klistre seg til underlaget.  

 

Fyll

  • 60 gram spekeskinke
  • 140 gram hvitost
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

 

Kjør alle ingrediensene til fyllet i en blender.

Kjevle ut pastadeigen til ca  1- 2 cm tykk og trykk ut rundinger ca 8 cm, har du ingen form til å stanse ut kan du bruke på et glass istedet.  

Fordel fyllet med en teskje i rundingene og forme de til Tortellini. 

 


 

 

 

 


 

 

 

Tortellini legges oppi suppen og la de  koke i ca 4 minutter.

Da er maten klar! 

Server med et dryss av parmesan på toppen og litt olivenolje.

 

 

Buon appetito!

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg