Idag har vi Tortellini på menyen. Vi har hvitost og spekeskinke som fyll men det kan byttes ut med feks ricotta og spinat som Sandros farmor på Sicilia pleide å lage. Det er også kjempegodt!
Denne retten koster deg ca 50 kr å lage og da har du 4 porsjoner!
Håper du liker dette:)
Tortellini al brodo
(4 porsjoner)
Brodo (suppe)
- ca 1 liter vann
- 1 1/2 terning grønnsaksbuljong
- 1 gulrot
- 1 sjalott løk
- ca 8 cherrytomater
- et fedd hvitløk
- salt
- pepper
- olivenolje
- parmesan (tilslutt)
Start med å koke vann, buljong, sjalott løk, et fedd hvitløk, en gulrot delt i store deler, og hele cherrytomater sammen . Smak til med salt og pepper. La det koke i ca 30 minutter. Alt dette gir god smak til suppen.
Pasta
- 120 gram fint spelt mel
- 60 gram fibra mel
- 1 ts olivenolje
- ca 1 dl vann (hell litt og litt om gangen)
Bland mel og olje og hell litt og litt vann over, deigen skal være glatt og god å jobbe med, ikke klistre seg til underlaget.
Fyll
- 60 gram spekeskinke
- 140 gram hvitost
- 1/4 ts pepper
- 1 ss olivenolje
Kjør alle ingrediensene til fyllet i en blender.
Kjevle ut pastadeigen til ca 1- 2 cm tykk og trykk ut rundinger ca 8 cm, har du ingen form til å stanse ut kan du bruke på et glass istedet.
Fordel fyllet med en teskje i rundingene og forme de til Tortellini.
Tortellini legges oppi suppen og la de koke i ca 4 minutter.
Da er maten klar!
Server med et dryss av parmesan på toppen og litt olivenolje.
Buon appetito!
Det så nydelig ut. Jeg har aldri prøvd å lage min egen pasta!
Egeo: tusen takk:) Ja det er ikke så vanskelig å lage selv!
Jeg tror jeg skal prøve det.
Egeo: ja det kan du
God helg:)