Røde linser til middag

Hei alle sammen! Vi begynner uken med røde linser. Linsene trenger ikke legges i bløt dagen før så det tar ikke så mye tid å lage. Røde linser er spesielt rike på jern og protein og har i tillegg sunne langsomme karbohydrater. De kan brukes i gryter, pureer, supper og mye annet. Denne retten er  koster ca 70 kroner å lage istand. Håper dere liker dette!

Ha en fin mandag 🙂

 

Røde linser med  stekt kyllinglårfilet

(4 porsjoner)

  • 250 gram røde linser
  • salt
  • pepper
  • 1/2 stor løk
  • 1 gulrot
  • 2 stk laurbærblader
  • 1 buljong terning
  • ca 7,5 dl vann
  • 1 ss olivenolje

Tilbehør:

  • 600 gram Kyllinglårfilet
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • 2 ss fint mel
  • 1 ss olivenolje

 

Skjær i skiver en halv stor løk og stek med olivenolje i en stor kasserolle. 

Tilsett gulrot, gjerne delt i store deler.

Vask linsene godt eller skyll de i en sil. Hell linser oppi kasserollen og stek sammen med salt og pepper etter smak og en buljong terning ( ca 2 minutter). 

Tilsett vannet og laurbærblader og rør innimellom (kok i ca 20 minutter). Etter koketid kan du ta ca 1/4 av linseblndingen oppi en blender og mos dette skikkelig og hell dette oppi igjen i kasserollen. Dette for å få en mer kremet konsistens.

 

Tilbehør:

Mariner kyllinglårfiletene  med salt, pepper, litt sukker og olivenolje.  Dekk kyllinglårfiletene med litt fint mel og legg de i stekepannen til de er gjennomstekte, stek ca 5 minutter på hver side. 

Kan serveres  også med ris og brokkoli som tilbehør som vi har idag.

God appetit!

 

2 kommentarer

Siste innlegg