Grove muffins med gresskarkjerner

 

Grove muffins er godt å spise til frokost eller lunsj, eller ha med seg på skitur nå i vinterferien. Det er lite sukker i disse muffinsene og vi har brukt banan som søtning og kun 1/ 2 dl råsukker.  Siden de inneholder eple, banan  og masse fiber blir de veldig saftige og gode. Disse muffinsene inneholder ikke egg  slik at de med egge-allergi kan også spise de.

 

Grove muffins med gresskarkjerner

(ca 6 -8 stk)

  • 1,5 dl speltmel
  • 1 dl fibra eller havremel
  • 1/2 ts vanilje sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts havsalt
  • 1/2 dl brunt sukker
  • 1 banan
  • 1 eple
  • 2 ss smør
  • 25 gram valnøtter
  • gresskarkjerner
  • 1 ss gresk/tyrkisk yoghurt

 

 Start med å sette ovnen på 200 grader.

Mos banan, og grovhakk valnøtter og riv et eple på et rivjern. 

Bland sammen speltmel, fibra/ havremel, vaniljesukker, bakepulver, kanel og salt.

 I en annen skål blander du smør og sukker. Bland inn tyrkisk yoghurt, revne epler, most banan. Bland mel blandingen inn i den våte blandingen. Så tilsetter du valnøtter eventuelt kjør de i en blender.

Fyll muffinsformene ca 3/4 fule.  Strø over  gresskarkjerner før steking. 

Muffinsene stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Dette kan variere noe fra ovn til ovn så lurt å passe på 😉

Håper dere liker de:)

God appetit!

 

2 kommentarer

Siste innlegg