Dette må prøves! God mat kan være enkel. Sashimi er en japansk matrett som består av rå fisk eller andre sjødyr. Vanlig tilbehør er wasabi, syltet ingefær, ristete sesamfrø og soyasaus.
Slik gjør du:
Sashimi
( 2 porsjoner)
- ca 400 gram laksefilet skinn og benfri, vi har brukt BACK LOIN Laks
- 1 avokado
- 1/2 agurk
- 3 stk vårløk (den hvite /lysegrønne delen har vi brukt)
- wasabi (enten ferdig laget, eller i pulver som du selv må blande til.
- syltet ingefær til sushi
- soyasaus
- ca 4 ss sesamfrø
Du kan bruke andre/ flere grønnsaker etter smak.
Skråskjær (alltid mot trevlene i fiskekjøttet) i tynne skiver av sjømaten ca 2-3 millimeter.
Finhakk vårløk.
Agurken kan skjæres i tynne strimler på langs.
Avokadoen deles i skiver.
Stek sesamfrø i stekepanne mens du rører om. Når de begynner å bli lett gylne er det ferdig stekt.
Dander alt på et fat. Ha soyasausen i en liten skål.
Denne oppskriften på soyasaus med lime er også kjempegod!
Soyasaus med lime
- !/2 lime
- 1 dl soyasaus
- 1 ts sesamolje
Bland lime, soyasaus og sesamolje sammen og server!
Da er det klart for å nytes!
God appetit alle sammen!
God helg:)
#sashimi #helse #mat #lavkarbo
Å dette så utrolig godt ut! Dette er en av favorittrettene mine.
Egeo: Tusen takk 🙂 Ja en av mine favoritter også!
Sashimi <3 Der tror jeg middagen i dag var i boks gitt 🙂 Takk 🙂
Sparing: Ja det er veldig godt 🙂