Hei alle sammen! Idag våknet vi til snødekte bakker og trær – igjen! Koselig med snø, men ser veldig frem til våren nå. Idag vil vi dele med dere en oppskrift som ungene elsker: grønn Tortellini med ostefyll i tomatsaus og besciamella. Det smaker ekstra godt nå når det er kaldt ute synes jeg! Det er spinat som gir grønnfargen til pastaen som er en super måte å få i seg spinat på 😉 Denne retten koster ca 80 kr å lage.
Grønn Tortellini med ostefyll i tomatsaus og besciamella
(4 porsjoner)
Pasta:
- 100 gram spinat
- 2 ss olivenolje
- 200 gram fint mel
- 50 gram fibra mel
Fyll:
- 125 gram mozzarella
- 50 gram parmesan
Tomatsaus:
- 3 ss tomat pure
- 2 stk tomater (store)
- ca 4 blader basilikum
- 1 sjalott løk
- salt
- pepper
- sukker
Besciamella:
- 1 ss smør
- 1 olivenolje
- 50 gram raspet parmesan ost
- 2,5 dl melk
- 1 ss fint mel
- litt raspet muskatnøtt
- salt etter smak
Stek spinat i en stekepanne med 2 ss olivenolje under lokk i ca 5 minutter (til alle bladene er myke).
Bruk en blender til å mose bladene.
Kjøl ned spinaten til romtemperatur.
Tilsett så mel i spinaten og elt godt deigen.
Gjør klar fyllet. Ostene kan finhakkes eller moses i en blender.
Del deigen i 2 deler.
Start med å kjevle ut den ene deigen til den er ca 1 cm tykk. Stans ut små rundinger (ca 7 cm) med en pepperkakeform eller et glass.
Brett en gang over så du får en halv sirkel. Trykk godt i kantene så ikke den åpner seg når de kokes.
Så tar du tak i endene og bretter de mot hverandre. Kan gjerne ha litt vann på fingertuppene så endene limer seg bedre. Slik former du Tortellini.
Når du har formet all deigen til Tortellini kan de ligge å tørke litt på et kjøkkenhåndkle mens du lager tomatsausen og ostesausen.
Lag tomatsaus i en stekepanne.
Start med å skjære løken i skiver og stek den sammen med litt olivenolje i stekepanne.
Skjær et kryss (skjær ca halveis gjennom) i hver av tomatene.
Legg de med krysset ned i stekepannen med lokk over på svak varme da vil skinnet løsne og det er lett å fjerne.
Du kan mens tomatene godgjør seg i stekepannen begynne på besciamella.
Ha 1 ss med smør og olivenolje i en liten kasserolle.
Ta raspet ost, muskat, salt, melk, mel og visp godt. Hell røren over i kasserollen med det smeltete smøret og rør godt til den er kremete.
Sett ostesausen tilsides og begynn å mose tomatene med en gaffel når de er myke. Nå kan du lett fjerne skinnet når de er helt most. Tilsett salt, sukker. pepper og basilikum i tomatsausen.
Legg Tortelliniene i en stor kasserolle med kokende vann og la koke i ca 5 minutter.
Når de er ferdigkokte legges de oppi tomatsausen over svak varme.
Da er det klart for servering! Håper dere liker dette!
Buon appetito!
OMG ! Nam, dette så utrolig godt ut 😀
Silje S. Lopez: Takk 🙂 Ja dette er kjempegodt!
For en nydelig fin farge på pastaen, det er noe spesielt når man lager maten selv.
Har du noen gang forsøkt deg på glutenfri pasta?
morsmiddag: Takk, ja det er fin farge. Har ikke prøvd å lage glutenfri pasta. Men det må jo gå an. Kan prøve det og legge ut en oppskrift visst den blir vellykket:)
åh dette så godt ut!!!
Ida Lyrics: Takk, ja det er kjempegodt 🙂
Ja det hadde vært litt ok, men helst litt grov pasta. hadde jeg hatt pastamaskin og erfaring hadde jeg gjerne kastet meg rundt å forsøkt. Er patsmaskiner kostbare?
morsmiddag: Ja det kan vi prøve på. På jula har de rimelige pastamaskiner. Den rimeligste koster ca 150 kr, men da må du sveive ut pastaen selv, den kan lage tagliatelle og plater i forskjellige tykkelser. Merket heter Menuett og den har vi selv , og er ganske fornøyd med. 🙂
Ok tusen takk 🙂
morsmiddag: Bare hyggelig 🙂
morsmiddag: Har i dag lagt ut en oppskrift på glutenfri pasta:)
Så fantastisk god mat dere lager.😍
Torunn Veseth: Tusen takk:)