Vårruller

Idag  er vi inspirert av det Asiatiske kjøkken.   Vi lager  vegetarianske vårruller med deilige grønnsaker.   Dette er lett og god mat. Disse kan også fryses ned og da varmes i stekeovnen på svak varme når en har lyst på. Kjempegodt!  Dette koster ca 60 kr å lage selv.

 

Vårruller

(ca 14  vårruller)

  • Spring roll pastry (kjøpes på utenlandske butikker for ca 20 kr for 40 stk plater). Vi har brukt merket Spring Home.
  • 250 gram hodekål
  • 1 gulrot
  • 1 sjalott løk
  • 1 hvitløk fedd
  • 150 gram brokkoli
  • 1 stor ss finhakket ingefær
  • 1 ts korianderfrø malt
  • salt
  • pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 1 grønnsaksbuljong terning

 

Skjær en løk og purreløk og surr  de i stekepannen på svak varme med 1 ss olivenolje.

Tilsett  et helt hvitløks  fedd uten skall. Dette tas bort etterpå når alt er ferdig stekt. 

Smelte en grønnsaksbuljong terning i 2 dl  nykokt vann.

Skrell en gulrot og skjær med feks en ostehøvel lange remser, del en brokkoli , finhakk en ingefær,  skjær i skiver en hodekål og legg  i stekepannen.

 

Alt stekes under lokk på svak varme.

Tilsett buljong vannet, koriander frø, salt og pepper og rør lett om. 

La alt småkoke under lokk i ca 15 minutter.

Ha alt i en bolle for å  avkjøle litt. Det er vanskelig å arbeide med vårrullene visst grønnsakene er for varme (lager lett hull i de tynne platene)

 

Vi lager til og bretter vårrullene på denne måten , men det fins mange andre måter å gjøre dette på så bare prøv deg frem.

Dette er et eksempel på hvordan vi bretter til vårruller: Legg en vårrull plate på et skjærebrett eller rett på bordet. Legg det med et av hjørnene ned mot deg.

 

Så legger du en  stripe med grønnsaker over på langs.

Du bretter inn hvert hjørne på venstre og høyre side inn mot midten.

 

Så bretter du hjørnet mot deg helt over grønnsak stripen, og ruller sammen oppover til du har en liten spiss eller flik  øverst, den fester du med litt lunket vann så  vårrullen blir helt lukket.

 

Pensle vårrullene med litt olivenolje og stek de i ovnen på 175 grader i  15 minutter (dette kan variere fra ovn til ovn). De kan også friteres , men vi liker best å steke  de i stekeovnen.

Server med gjerne sursøt saus og en salat.

Tips: I disse vårrull platene kan du feks ha pølse inni og mye annet godt.

 


 

 

 

Håper det smaker!

God appetit! 🙂

 #vårruller #blogg #vegetariansk

8 kommentarer
    1. Hei! Har hatt noen plater liggende, men aldri fått brukt dem. Dette ser overkommlig ut, så jeg gleder meg til å prøve. Ett spørsmål: Skal platene fuktes først? Og i såfall hvordan?

    2. Kristin: Platene skal være tørre når du legger på fyll og ruller sammen, men du kan ha litt vann på fingrene når du lukker de igjen, for å lime de sammen. Vi stekte de i ovnen istedet for å fritere, noe vi synes var enklere. Det er viktig at fyllet ikke er for varmt eller for vått da kan det lett bli hull i de tynne platene. Smør med pensel litt olivenolje over de før steking. De ble kjempegode! Anbefales! Ha en fin dag:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg