Focaccia

God fredag alle sammen!

Nå er det helg igjen og idag vil vi dele med dere en oppskrift på focaccia.   Dette er en italiensk rett, men focaccia er populært både i og utenfor Italia, og kan nytes som den er, som tilbehør til andre retter, eller som smørbrød. Focaccia er best nylaget og fersk.  Det koster ca 20 – 30 kr å lage selv.


 

Focaccia

  • 400 gram fint mel
  • 1/3  pose tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 3 1/2 dl  lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • svarte oliven uten stein på glass
  • tørket oregano

Visst du har,  kan du bruke ferske urter til pynt oppå focaccia rett før servering:  feks timian og rosmarin.

 

Bland mel, tørrgjær, salt, sukker, olivenolje og lunkent vann i en bolle.

Ha olivenolje på hendene og elt deigen godt til den er glatt og smidig.  

Deigen  skal være skinnende pga oljen.

La den ligge under plast eller kjøkkenhåndkle på et lunt sted og heve ca 30 minutter.

 

Sett stekeovnen på 220 grader.

Legg focaccia deigen oppå en stekeplate med  bakepapir. Flat den litt utover ca 1  cm tykk og ha olivenolje på hendene når du lager groper med fingrene ned i deigen.   

Ha grovt salt/ havsalt og litt oregano over det hele.

Skjær oliven i små ringer  og  trykk de ned i deigen.

 

Sett den midt i ovnen i ca 15 – 20 minutter.

Visst  du banker i focaccia under steking og det kommer  en hul lyd betyr det at  den er  ferdig.

Når den er ferdig stekt kan det være lurt å legge et kjøkkenhåndkle rundt focaccia for å gjøre den litt mykere.

La den få avkjøles litt.

Ha litt olivenolje på toppen og pynt gjerne med friske urter.

 
Da er den klar til nytes:)

 

 

 

God appetit 🙂

 God helg!

 #focaccia #oliven #blogg #hverdag

13 kommentarer

Siste innlegg