God fredag alle sammen!
Nå er det helg igjen og idag vil vi dele med dere en oppskrift på focaccia. Dette er en italiensk rett, men focaccia er populært både i og utenfor Italia, og kan nytes som den er, som tilbehør til andre retter, eller som smørbrød. Focaccia er best nylaget og fersk. Det koster ca 20 – 30 kr å lage selv.
Focaccia
- 400 gram fint mel
- 1/3 pose tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 1 ts sukker
- 3 1/2 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
- svarte oliven uten stein på glass
- tørket oregano
Visst du har, kan du bruke ferske urter til pynt oppå focaccia rett før servering: feks timian og rosmarin.
Bland mel, tørrgjær, salt, sukker, olivenolje og lunkent vann i en bolle.
Ha olivenolje på hendene og elt deigen godt til den er glatt og smidig.
Deigen skal være skinnende pga oljen.
La den ligge under plast eller kjøkkenhåndkle på et lunt sted og heve ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Legg focaccia deigen oppå en stekeplate med bakepapir. Flat den litt utover ca 1 cm tykk og ha olivenolje på hendene når du lager groper med fingrene ned i deigen.
Ha grovt salt/ havsalt og litt oregano over det hele.
Skjær oliven i små ringer og trykk de ned i deigen.
Sett den midt i ovnen i ca 15 – 20 minutter.
Visst du banker i focaccia under steking og det kommer en hul lyd betyr det at den er ferdig.
Når den er ferdig stekt kan det være lurt å legge et kjøkkenhåndkle rundt focaccia for å gjøre den litt mykere.
La den få avkjøles litt.
Ha litt olivenolje på toppen og pynt gjerne med friske urter.
Da er den klar til nytes:)
God appetit 🙂
God helg!
#focaccia #oliven #blogg #hverdag
Så godt. Dette er så greit til alt mulig
Egeo: Ja den forsvant fort for å si det sånn! Kjempegod! 🙂
Nystekt focaccia er deilig 🙂
Oi.Så godt det ser ut.
Torunn Veseth: Ja den var kjempegod!
Jeg liker det brødet, men elsker mer ciabatta 🙂 Kanskje du kan lage en oppskrift på det også en gang ?
Jerena: Takk:) Ja det kan vi lage i neste uke! Ha en fin helg!
Ser deilig ut! Jeg har alltid hatt lyst til å prøve meg på foccaccia, skal lage det til helga.
Kristin: Takk:) Ja det er kjempegodt og aller best nylaget!
spisogspar: Bare hyggelig 🙂
å, det er så godt det!!:-)
Kristina`s hverdag som ung mam: Ja det er det 🙂 Den ble spist opp ganske kjapt, så det er jo et godt tegn 😉
Haha, ikke sant! 🙂 Ha en fin kveld!