Rullekake
3 egg
2 dl sukker
2 dl fint speltmel / fint hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 dl gresk yoghurt
Fyll
ca 2 dl syltetøy, eller en kan også mose friske bær istedet for syltetøy. Idag bruker vi hjemmelaget eplesyltetøy.
Sett ovnen på 250 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør alt sammen.
Tilslutt har du yoghurten oppi.
Hell røren i en langpanne med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i ca 4 minutter på 250 grader.
Når kaken er ferdigstekt hvelver du den over på sukret matpapir.
Smør syltetøyet utover mens kaken er varm og rull sammen.
TIPS: Visst du skal ha krem, smørkrem eller ostekrem i kaken må du vente til den er avkjølt. Legg et kjøkkenhåndkle over kaken så den ikke stivner og brekker når du skal rulle. Når den er avkjølt kan du smøre fyllet utover og rulle sammen.
Jeg har her pyntet de med krem med litt rosafarge i, men enda bedre visst du bruker bringebærsyltetøy.
Del kaken i skiver og nyyyyyt!
<3
#rullekake #søndag #nyt #deilig #rask #helg #spisogspar #morsdag #valentinsdag #februar #kake #Norge #mat #mamma #mammablogg #foto
Å nam, rullekake er så godt 🙂
Rullekake tror jeg ikke jeg har smakt siden jeg var liten….
Silje Eriksen: Ja det er en av mine favoritter:)
lykkebobla: Godt og enkelt å lage:)
Rullekake er kjempegodt også er det raskt å lage…denne så vellykket og god ut 🙂
Ønsker dere ei fin kommende uke:)
annebe: Takk, god uke til deg også:D
Å nam! Har du gjort noe med designet? Føler det var litt lysere enn før? Veldig fint iallefall
Egeo: ja, stemmer det at vi har gjort noen endringer på designet:) Takk!
Ingenting er vel mer koselig en når en liten kropp gjør en slik gest, der varmer et mamma hjerte ja <3
morsmiddag: Ja det er så sant <3