Hei alle sammen!
Liker dere banankake? Idag lager vi akkurat det! Dette er en av mine favoritt kaker, og den inneholder ikke så mye sukker siden vi bruker banan som naturlig søtning. Banankake smakte jeg første gang da en venninne laget den, og etter det har jeg laget en egen vri på en formkake som jeg pleier å lage med sitron, men nå har jeg sløyfet sitron, og tilført banan og vanilje istedet. Men liker du sitron bedre kan du ha 2 ts med finraspet sitronskall og tilsette 1/2 dl mer sukker enn i denne oppskriften.
Formkake med banan
- 50 gram smør
- 2 egg
- 1 dl brunt sukker
- 1 moden banan
- 2 1/2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker,
- 1 dl yoghurt naturell
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smelt smøret og la det bli kaldt.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Tilsett vaniljesukker, og sikt i mel og bakepulver.
Hell yoghurt og smør i røren.
Mos med en gaffel en godt moden banan og rør den inn i røren.
Rør forsiktig og hell røren i en smurt form, eller en form ikledd bakepapir som jeg har gjort her. Jeg har brukt en på som tar ca 1 1/2 liter.
Sett kaken midt i ovnen i ca 30 minutter, bør sjekkes innimellom så den ikke blir svidd. Jeg har etter halve steketiden lagt aluminium folie oppå kaken så toppen ikke svir seg.
Håper dere liker banankaken:)
Ha en nydelig dag 🙂
Banankake er kjempegodt. Jeg pleier ikke bruke sukker i ting hvor jeg bruker banan og det er jo fint 🙂
lykkebobla: Ja det sukkeret kan sikkert sløyfes helt siden det er banan i. Godt tips! 😉
Å det så sinnsykt godt ut, skal absolutt prøve å lage en variant av denne som er melke og glutenfri, takk for tips 🙂
Silje Eriksen: Takk:) Ja banan er så godt i denne formkaken, den blir mye saftigere 🙂
Nam,nam.😀😍