Her kommer en oppskrift på et italiensk brød, Ciambella som betyr “badering” som er formen på dette brødet.
Dette brødet blir veldig luftig, og kjempegodt med og uten pålegg. Dette koster ca 20 kroner å lage selv.
Ciambella
- 400 gram fint hvetemel
- 100 gram fibra mel
- 12 gram fersk gjær
- 2 ts tørr gjær
- 1 1/2 ts salt
- 1 1/2 ts sukker
- 4 dl lunkent vann
Ha 4 dl lunkent vann oppi en bolle og bland fersk gjæren inn til den er oppløst i vannet.
Bland tørrgjæren inn i vannet.
Bland mel,salt og sukker oppi vannet og elt godt . Deigen skal være litt våt og klissete.
La den heve under plast i 90 minutter.
(her er den ferdig hevet)
Sett ovnen på 200 grader.
Hell deigen over på et bakepapir med hvetemel strødd utover.
Når den er ferdig hevet skjærer du et hull i midten av deigen med en kniv slik at den får den rette “badering formen”.
Når ovnen er varm nok setter du Ciambella midt i ovnen og la steke i ca 20- 30 minutter.
Tips: Dunk lett i brødet, hører du en hul lyd er den ferdig.
Når du skal skjære opp brødet skjærer du fra hullet i midten og ut.
Håper dere liker det!
God appetit!
#matblogg #brød #ciambella #hverdag #hjemmelaget #mat #sunt #godt