Ciambella

Her kommer en oppskrift på et italiensk brød, Ciambella som betyr “badering” som er formen på dette brødet. 

Dette brødet blir veldig luftig, og kjempegodt med og uten pålegg. Dette koster  ca 20 kroner å lage selv.

 Ciambella

  • 400 gram fint hvetemel
  • 100 gram fibra mel
  • 12 gram fersk gjær
  • 2 ts tørr gjær
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 1/2 ts sukker
  • 4 dl lunkent vann

 Ha 4 dl  lunkent vann oppi en bolle og bland fersk gjæren inn til den er oppløst i vannet. 

Bland tørrgjæren inn i vannet.

Bland mel,salt og sukker oppi vannet og elt godt . Deigen skal være litt våt og klissete.

La den heve under plast i 90 minutter.

(her er den ferdig hevet)

Sett ovnen på 200 grader.

Hell deigen over på et bakepapir med hvetemel strødd utover.

Når den er ferdig hevet skjærer du et hull i midten av deigen med en kniv slik at den får den rette “badering formen”.

Når ovnen er varm nok setter du Ciambella midt i ovnen og la steke i ca 20- 30 minutter.

Tips: Dunk lett i brødet, hører du en hul lyd er den ferdig.

Når du skal skjære opp brødet skjærer du fra hullet i midten og ut. 

 

Håper dere liker det!

God appetit!

 

#matblogg #brød #ciambella #hverdag #hjemmelaget #mat #sunt #godt 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg