Hei kjære lesere,
I dag har vi fiskekaker på menyen. De fleste barn liker fiskekaker, og det er lett og billig å lage selv. Fiskekakene kan også fryses og varmes når en har lyst på. Når du lager maten selv har du mer kontroll på hva du får i deg når du spiser. Disse fiskekakene er også glutenfrie. Det koster ca 30 kr å lage hjemmelagede fiskekaker.
Fiskekaker
- 600 gram hvit fisk, vi har brukt tosk
- 2 ss potetmel
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 egg
- 2 dl yoghurt naturell
- 1/4 terning fiskebuljong
Viktig at fisken er kald når du jobber med den, for da er det lettere å lage fiskekaker. Del fisken i terninger og ha den i en ( visst du har ) en foodprosessor, men blender går også greit som vi brukte i dag (obs ikke fyll blenderen helt opp, men tilsett litt og litt fisk).
Når fisken er helt most tilsetter du potetmel, salt og pepper og bland godt.
Ha egg, yoghurt og fiskebuljong oppi blandingen.
Smelt ekte smør i stekepannen og form til små kaker som du steker til gyllen brune.
Stek noen minutter på hver side.
Vi har som tilbehør kokte poteter, pommes noisettes, brun saus, tyttebærsyltetøy, brokkoli og raspet gulrot med litt sukker og sitron.
Fiskekakene ble kjempegode!
God appetit:)
#fiskekaker #glutenfrie #hjemmelaget #sunt #godt #hverdag #matblogg
åhh nam, fiskekaker er bare noe av det beste som finnes! 🙂
Silje Eriksen: Ja det er så godt:)
Hjemmelagde fiskekaker er så lett og godt. Det lager jeg ofte, men egg og yoghurt har jeg ikke prøvd med. jeg krydrer mine ofte med muskat, det er veldig godt 🙂
lykkebobla: ja det er sikkert godt med muskat:)
Dette så skikkelig godt ut.:)
Maren Helgemo: Takk:)
Å nam, dette må jeg forsøke å lage. Har aldri prøvd med yoghurt
Egeo: Takk:) Ja fiskekakene ble veldig gode. Det er alltid noe annet å lage selv maten enn å kjøpe ferdig. Ja noen bruker fløte i fiskekakene, men jeg ville prøve yoghurt og det ble kjempegodt:)