Fin fredag alle sammen!
Håper dere har hatt en fin dag så langt. Idag får vi besøk og jeg har så lyst på pizza, så da blir det det;)
Pizza
- 300 gram økologisk fint hvetemel
- 100 gram byggmel
- 1 ss fersk gjær
- 1 ts tørrgjær
- salt (etter smak)
- ca 2,5 dl lunkent vann
- 1 ss olivenolje
Ha fersk gjær i en bolle og bland inn i lunkent vann.
Tilsett tørrgjæren.
Tilsett mel, vann, salt og olivenolje.
Elt godt til en god deig som ikke er for klebrig.
Sett deigen på et lunt sted og la den heve under plast i ca 30 minutter.
Når deigen er ferdig hevet, legg den på bakepapir og kjevle ut i ønsket form.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Hjemmelaget pizzasaus:
- 3 ss tomatpure
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts sukker
- 1 ss olivenolje
- 1 dl vann
Bland alle ingrediensene sammen og smør pizzasausen utover pizzabunnen.
Topp pizzaen med det du måtte ønske.
Vi har på pizzaen idag smårettskinke, ferske cherry tomater, sjalott løk og et dryss med oregano.
Sett pizzaen midt i ovnen eller nest nederste rille og stek i ca 12 minutter.
Kjempegodt å toppe pizzaen med ruccula salat.
God appetit!
Den pizzaen så utrolig god ut! 😀 Pizza er god helgemat ^^
maskertfrue: Tusen takk, kjekt å høre:) ja pizza er det som må til i helgen:) Ha en god helg!
så utrolig godt ut!!
Kamilla Haaland: Tusen takk:) Ha en fin kveld!
Byggmel har jeg ikke forsøkt, takk for tips
Egeo: Ja byggmel er rik på mineraler, proteiner, fiber og antioksidanter som er bra for immunsystemet:) Pizzaen ble kjempegod!
Ser fantastisk ut 🙂
Karina Larsen: Tusen takk:)