Sitron-fromage

Hei kjære lesere:)

Idag vil vi dele en oppskrift på sitron-fromage som vi hadde til dessert igår, den forsvant så fort den ble satt på bordet, så tar det som et godt tegn;) Jeg laget første gang sitron -fromage på barneskolen, tror det var i 5. klasse, og etter det var jeg hektet.   Husker jeg laget det  nesten hver søndag i noen uker etterpå:) Det er samme oppskriften jeg bruker idag med noen små justeringer.

Ha en fin dag! 

 

 

 Sitron – fromage 

(6 porsjoner)

  • 6 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte eller soyafløte
  • 3 egg
  • 1  1/2 dl sukker
  • saft av 1 sitron 

 

Rull gelatinplatene sammen.

Ligg de i kaldt vann i 10 minutter.

Visp fløten, ikke for mye.

 

Visp egg og sukker til en eggedosis.

 

Press saften ut  av sitronen.

Klem vannet av gelatinplatene og ligg  de myke platene i en skål. 

 

Kok vann og hell 4 ss med kokende vann over gelatinplatene mens du rører godt så gelatinen blir helt oppløst.

Hell sitronsaften i eggedosisen. Rør varsomt hele tiden.

Slå deretter i den oppløste gelatinen på samme måte.

Bland i kremen.

Hell over i en skål eller i glass.

 

La det stå i kjøleskapet ca 4 timer.

Kan settes i fryseren dersom den må stivne fort.

Når den er stiv  er den klar for å nytes. Vi har jordbærsaus og litt ferske bringebær på toppen.

Håper det smaker:)

Del innlegget gjerne på facebook 😀

#sitronfromage #matblogg #påske #dessert 

14 kommentarer

Siste innlegg