Risotto med kjøtt og grønnkål

God mandag!

Idag starter vi uken med Risotto laget av kjøtt og grønnkål. Grønnkål omtales av mange som den nye supergrønnsaken fordi den er så rik på fiber, vitamin A i form av betakaroten, vitamin E, vitamin B 6, B-vitaminet Folat (som er viktige for gravide), kalsium og mange ulike antioksidanter. Dette er en supersunn, rask og enkel middag å lage og koster ca 70 kr.

 Håper dere liker oppskriften!

 

 

Risotto med kjøtt og grønnkål

(4 store porsjoner)

  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 5 dl vann
  • 300 gram ris
  • 350 gram karbonadedeig
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 1 dl rødvin (kan sløyfes)
  • 150 gram grønnkål
  • 30 gram raspet parmesanost

 

Start med å koke opp vann og buljong i en kasserolle.

Smelt smør og stek en sjalottløk skjært i skiver i en stekepanne.

Tilsett karbonadedeigen med salt og pepper.

Når kjøttet er ferdigstekt tilsetter du grønnkålen og legger lokk over i ca 3 minutter.

Så tilsetter du risen og litt av buljongvannet.  Vannet tilsetter du litt og litt om gangen med noen minutters mellomrom mens du rører.

 Tilsett rødvinen og la det småkoke under omrøring i ca 20 minutter.

Avslutt med et dryss av revet parmesanost over det hele og sett lokk på ca 5 minutter før den er ferdig.

Da er det klart for servering.

 

 
 

Håper det smaker!

God appetitt:)

#Risotto #grønnkål #kjøtt #supermat #vitaminer #rask #middag #mandag #hverdag #matblogg 

21 kommentarer

Siste innlegg