God torsdag!
Håper dagen deres har vært fin så langt.
Idag vil vi dele en oppskrift på ciabatta som betyr tøffel på italiensk pga den tøffelaktige formen på brødene. Det finnes mange ulike oppskrifter på ciabatta. Noen inneholder surdeig og tar 2 dager å lage, men idag deler vi med dere en raskere oppskrift så iløpet av ca 3 timer har du ferske og luftige ciabatta som er kjempegode! Del de på langs og ha ditt favoritt pålegg på! Ciabatta passer like godt til frokost som til lunsj og kveldsmat. De er også gode som tur-mat.
Dette koster deg ca 15 kroner å lage.
Ciabatta
(4 stk)
- 500 gram fint hvetemel
- 2 ts salt
- 2 ts sukker
- 12 gram gjær
- 2 ts tørrgjær
- 4 dl lunkent vann
Start med å ha lunkent vann i en bolle og legg den ferske gjæren oppi og rør til den er helt oppløst.
Så tilsetter du tørrgjæren.
Mål opp mel og ha salt og sukker oppi sammen med melet.
Bland det tørre oppi det våte og elt godt til det blir en god deig å jobbe med, blir den for våt må du ha mer mel.
La den heve i 90 minutter under plast på et lunt sted.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hell deigen over på bakepapir med mel strødd utover.
Form som ciabattaer og legg på bakepapir på en stekeplate.
Ovnen må være varm når du setter de i ovnen.
Stekes midt i ovnen i ca 20- 30 minutter.
Dunk lett på ciabattaene for å sjekke om de er ferdige, hører du en hul lyd betyr det at de er ferdige.
Ha godt pålegg på og nyyyyyt!
#hverdag #mat #brød #ciabatta #sunt #matblogg #tirsdag
Så fine og luftige de ble 🙂
lykkebobla: Ja de ble kjempegode, anbefales:))
Nam, det er så godt! Takk for oppskrift 😀
Ser sykt godt ut, hva har du på den? 🙂
Emma Olsen: Har baby feldsalat, cherry tomater, hvitost, kalkunskinke- Det smakte sykt godt også 😀
Karina Larsen: Ja det er kjempegodt:))
Mmh det så sykt godt ut, takk for tips 😀
Vilde: Takk<3 Ja det smakte utrolig godt!
Så 15 kroner å lage da, ser jo veldig fin og god ut! Flinke du! Her har det vært travel alene mamma tirsdag, med mann på farten:)
littavkobling.blogg.no: Ja kan tenke meg det har vært en travel tirsdag hos deg! Da er det godt det er godt det er kveld og du kan slappe av litt nå:)Ha en fin kveld:))
Yummy! Må testes 😀
Det så veldig godt ut!
Tone Lund: Ja de er veldig gode:)
Lotta Salbuvik: Takk:)
Dette har jeg aldri laget selv, men det skal jeg! takk!
Egeo: Ja det anbefales, de ble så luftige og gode:)