Tunfiskpai

God Onsdag!

Håper dagen har vært bra så langt! Idag  vil vi dele med dere en oppskrift på pai med tunfisk. Pai er så lett å lage og man kan ha nesten alt i en pai, så det er en grei måte å bruke opp rester på som lett bare blir stående  i kjøleskapet.  Pai passer like godt til hverdag som til fest, og denne paien koster ca 45 kr å lage.

Ha en fin dag!

 


 

Tunfiskpai

Paideig:

  • 4 dl fint mel (valgfritt)
  • 200 gram smør

Fyll: 

  • 1 boks med tunfisk i olivenolje
  • 1/4 rødløk
  • 3 egg
  • 1 dl melk
  • 1 1/2 dl Kesam, mager
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 200 gram revet hvitost
  • friske urter til pynt (kan sløyfes)

 

Start med å lage paideigen.

Rør sammen smør og mel til en deig.

 

Legg den i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Finn frem en paiform eller en kakeform (jeg liker kakeform da det er lettere å ta ut paien og skjære stykker av den).

Sett stekeovnen på 200 grader.

Trykk deigen utover formen  gjerne på bakepapir og oppover kantene på formen så du lager en “skål “med deigen.

Prikk over deigen med en gaffel.

 

Slik lager du fyllet:  Skjær i skiver løk.

Visp sammen egg,melk, kesam, salt og pepper. 

 

Hell ut litt av oljen til tunfisken og legg det utover paideigen.

Hell melk- kesam- egg blandingen  over.

 

Sett paien i stekeovnen  i ca 25 minutter.

Du ser den er ferdig når kantene blir gylne og fyllet er stivnet.

Server gjerne med friske urter.

 

Da er den klar for å nytes!

#pai #tunfisk #lett #hverdag #mat #blogg #matblogg #onsdag 

16 kommentarer

Siste innlegg