God kveld!
Ikke lenge til 17. mai nå, og vi vil derfor legge ut oppskrift på rømmegrøt som er en tradisjon hos oss å spise på 17. mai. Mange steder rundt om i landet spises det rømmegrøt på 17. mai. Det er også tradisjon hos mange å spise rømmegrøt på St.Hans og til jul. Her kommer flere varianter av rømmegrøten:
Rømmegrøt
(4 porsjoner)
- 2 beger med seterrømme
- ca 2 dl hvetemel
- 5 dl melk
- 1/2 ts salt
- sukker
- kanel
- spekemat
- rosiner (om ønskelig)
Kok opp rømmen mens du rører, kok i ca 2 minutter, da kan du tilsette halvparten av melet mens du visper.
Det vil nå piple frem smør og det kan du lett fjerne med en spiseskje og legge i en skål (kan brukes igjen når du serverer grøten)
Dryss i resten av melet og visp godt.
Spe med melk mens du rører til grøten er passe tykk
smak til med salt mot slutten av koketiden.
Server med det smeltede smøret, sukker, kanel og spekemat.
Annet som også er godt på rømmegrøten er rosiner, finhakkede mandler og nøtter, tranebær og finhakkede aprikoser for å nevne noe.
Jeg har de siste gangene jeg har laget rømmegrøt byttet ut rømmen med gresk eller tyrkisk yoghurt det blir litt friskere smak og kjempegodt! Du kan også ha halvparten med gresk/tyrkisk yoghurt og halvparten med rømme.
Her kommer også en lavkarbo versjon av rømmegrøt som også smaker godt.
Lavkarbo rømmegrøt
(4 porsjoner)
- 2 ss meierismør
- 4 beger seterrømme
- ca 4 dl kremfløte eller melk
- ca 4-6 ts Johannesbrødkjernemel (røres ut i ca 1/2 dl kaldt vann)
- 1 ts salt
- sukrin+
- kanel
- spekemat
Smelt smøret i en kjele og visp inn rømme.
Ha i litt fløte eller melk og la dette koke opp og tilsett etterhvert johannesbrødkjernemel blandet ut i litt kaldt vann ( 1/2 dl vann) for å jevne grøten visp godt for å unngå klumper.
Tilsett litt salt og sukrin + etter smak.
Blir grøten for tykk kan du spe med litt melk eller fløte.
Server med spekekjøtt, sukrin +, kanel og gjerne rosiner.
Håper det smaker!
#rømmegrøt #lavkarbo #mat #17mai #helg #spekemat #mat #blogg
Tror nesten jeg må gjøre om bloggen din til en kokebok!
Emma Olsen: Tusen takk<3 Ja det hadde vært gøy om det hadde blitt en kokebok en dag!
Ser deilig ut! Hvor lenge bør den koke, forresten?
Kristin: Takk:) Koketid er ca 10 minutter!