God onsdag!
Ikke lenge til 17. mai nå, og vi vil derfor legge ut oppskrift på rømmegrøt som er en tradisjon hos oss å spise på 17. mai. Mange steder rundt om i landet spises det rømmegrøt på 17. mai. Det er også tradisjon hos mange å spise rømmegrøt på St.Hans og til jul.
Liker du rømmegrøt?
Her kommer flere varianter av rømmegrøten:
Rømmegrøt
(4 porsjoner)
- 2 beger med seterrømme
- ca 2 dl hvetemel
- 5 dl melk
- 1/2 ts salt
- sukker
- kanel
- spekemat
- rosiner (om ønskelig)
Kok opp rømmen mens du rører, kok i ca 2 minutter, da kan du tilsette halvparten av melet mens du visper.
Det vil nå piple frem smør og det kan du lett fjerne med en spiseskje og legge i en skål (kan brukes igjen når du serverer grøten)
Dryss i resten av melet og visp godt.
Spe med melk mens du rører til grøten er passe tykk
smak til med salt mot slutten av koketiden.
Server med det smeltede smøret, sukker, kanel og spekemat.
Annet som også er godt på rømmegrøten er rosiner, finhakkede mandler og nøtter, tranebær og finhakkede aprikoser for å nevne noe.
Jeg har de siste gangene jeg har laget rømmegrøt byttet ut rømmen med gresk eller tyrkisk yoghurt det blir litt friskere smak og kjempegodt! Du kan også ha halvparten med gresk/ tyrkisk yoghurt og halvparten med rømme.
Her kommer også en lavkarbo versjon av rømmegrøt som også smaker godt.
Lavkarbo rømmegrøt
(4 porsjoner)
- 2 ss meierismør
- 4 beger seterrømme
- spe med litt kremfløte eller melk
- ca 4-6 ts Johannesbrødkjernemel (røres ut i ca 1/2 dl kaldt vann)
- 1 ts salt
- sukrin+
- kanel
- spekemat
Smelt smøret i en kjele og visp inn rømme.
Ha i litt fløte eller melk og la dette koke opp og tilsett etterhvert johannesbrødkjernemel blandet ut i litt kaldt vann ( 1/2 dl vann) for å jevne grøten visp godt for å unngå klumper.
Tilsett litt salt og sukrin + etter smak.
Blir grøten for tykk kan du spe med litt melk eller fløte.
Server med spekekjøtt, sukrin +, kanel og gjerne rosiner.
Håper det smaker!
#rømmegrøt #lavkarbo #mat #17mai #helg #spekemat #mat #blogg
Så deilig ut..jeg liker all slags grøt …rømmegrøt også…men det liker ikke mannen her…så veldig sjelden vi har det :))…men kan jo lage meg en liten porsjon til bare meg..
annebe: Ja jeg synes rømmegrøt er så godt, men bruker mye gresk yoghurt istedet for rømme, blir litt friskere smak da synes jeg:))
Elsker rømmegrøt, men kan ikke spise det på grunn av at jeg har gallestein. Det fremkaller anfall faktisk hos meg. Min mann spiste det i dag, luktet og så veldig godt ut. Kanskje jeg tåler med gresk yoghurt 😀
littavkobling.blogg.no: Så dumt du ikke kan spise det! Ja kanskje du tåler med gresk yoghurt 🙂
Dette bør absolutt prøves!!
Rolf:Takk:)) Ja kjempegodt:)