Iskake med jordbær og blåbær
- ca 8 fingerkjeks
- 4 ss appelsinjuice
- 300 gram hvit sjokolade
- 3 dl kremfløte
- 4 ss melis
- 250 gram phiadelphia kremost
- 2 ts vanilesukker
- 25 gram usaltet smør
- 500 gram jordbær
- blåbær
Start med å kle en brødform ( rommer ca 1 1/2 liter ) med plastfolie. La det henge litt nedover kantene på brødformen.
Dekk bunnen med fingerkjeks som ligger etter hverandre.
Dynk bunnen med appelsinjuice.
Smelt sjokoladen og smøret over vannbad. Ikke ha for høy temperatur da den hvite sjokoladen lett klumper seg.
Visp kremfløten med melis så vidt stiv, og vend inn avkjølt sjokolade og smør.
Vend inn kremosten og vaniljesukker.
Hell halvparten av sjokolade- og ostekremen over kjeksene.
Mos nesten alle jordbærene i en foodprosessor eller blender, men la noen være igjen til pynt.
Hell de moste jordbærene og hele blåbær over kremen.
Hell så resten av kremen over og pynt med jordbær og blåbær på toppen. Kan være lurt å dele i skiver jordbærene så de ikke blir så harde når de fryses.
Sett formen i frysen i 3 -4 timer. Lager du den noen dager før servering er det lurt å ta den opp 2 timer før servering så den får tint litt ellers blir kaken veldig hard.
Håper det smaker!
så utrolig godt ut 😀
Emilie Toen: Tusen takk:D
Den så nydelige ut, god lørdag 🙂
Mmmmh!!
Mmmm…dette så virkelig godt ut…God 17-mai til deg 🙂
Så kjempe god ut 🙂
Cathrine: 😀
anneemargrethe.blogg.no: Tusen takk:) God 17.mai til deg også:))
lykkebobla: Tusen takk:)) Ja den er veldig god!
Johanne: Tusen takk:) Den smaker kjempegodt! God lørdag til deg også:)
Nam!!
Elise Olsen: 🙂