Hei alle lesere!
♥Her kommer to oppskrifter på eplesyltetøy. En oppskrift med sukker og en sukkerfri. Når du lager syltetøy med sukker er det sukkeret som gjør syltetøyet stivt, mens det sukkerfrie trenger maisenna som stivelse. Det er enkelt og raskt å lage syltetøyet selv, og det smaker kjempegodt!
♥Det er også mye penger å spare på å lage syltetøyet selv. Holdbarheten er kortere med hjemmelaget syltetøy (pga ingen kunstige tilsetningsstoffer) så det er en fordel å ikke lage for mye, men smaken er mye bedre enn kjøpe- syltetøyet, og det er helt naturlig, inneholder ingen fargestoffer og helt fri for E-stoffer som er i syltetøyet kjøpt på butikk.
♥Denne oppskriften gir et stort glass med syltetøy, synes du det blir for mye halverer du bare oppskriften.
♥Ha en fin dag!
Eplesyltetøy
♥3 stk epler (eller ca 600 gram bær) ♥300 gram sukker ♥1 dl vann ♥syltetøyglass
Skrell eplene og fjern eplekjernen. Skjær eplene i terninger.
Legg de i en kasserolle og kok med sukker og vann til eplene er myke og løser seg litt opp.
Bruk gjerne en mikser til å mose eplene for å få finere syltetøy uten klumper.
Når syltetøyet har fått ønsket konsistens heller du over på rengjorte glass og la det stå og avkjøles før du setter det kaldt i kjøleskap.
Eplesyltetøy uten sukker
♥ca 600 gram epler ( ca 3 stk epler) ca 80 gram sukrin+ ♥ 1 dl vann ♥ 4 ss maisenna
Syltetøyet må oppbevares kaldt og ca 1 -2 uker i kjøleskap.
Håper det smaker!
#eplesyltetøy #eple #mat #hjemmelaget #blogg #hverdag #foto #torsdag
Du er så flink med mat!
Maren Helgemo: Tusen takk<3
Yummmm! 🙂
Emma Olsen: Veldig godt syltetøy:)
Dette så utrolig godt ut 😀
Hadde satt kjempe stor pris på om du tok en titt innom min blogg også! Håper du får en kjeme fin dag videre 🙂
Mmmh så deilig! Eplesyltetøy er jo kjempegodt, men jeg spiser det veldig sjeldent 😀
Tanja Höglund Pettersen: Tusen takk:) Ha en fin kveld:)
Vilde: Kjempegodt når det er hjemmelaget:)
Takk for tips om det sukerfrie! Jeg elsker philadelfiaost med sukkerfritt syltetøy på kanelknekkebrød. Et sunt alternativ om du er sugen på godteri
maiken: Ja det høres kjempegodt ut, det må jeg prøve;D
Så enkelt men så utrolig snadder. Veldig bra 😉
Knut Haugen: Ja gøy å lage maten fra grunnen av, ungene syntes det var gøy å være med å lage og selvfølgelig spise etterpå:)