Hjemmelaget vegetarburger

God fredag!

Nå i helgen er det vegetarfest i Oslo og da passer det bra med en oppskrift på vegetarburgere. Dette er første gang vi har laget,  og vi har laget burgerne  med kikerter. Vi har lagt ut tidligere en oppskrift på hamburger med kjøtt og bønner blandet sammen halvt om halvt, og de ble kjempegode!  Å spise vegetarmat en dag i uken er bra både for helse og miljø.

Utseende og smaken på vegetarburgerne er ganske annerledes enn vanlig hamburger, men de ble gode og saftige synes vi, og sammen med salat og dressing savnet jeg ikke kjøttet i det hele tatt.

Ha en fin dag!

 

Vegetarburgere

(6 stk)

  • 820 gram kikerter
  • ca 5 ss fibramel
  • 2 egg
  • litt persille
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss olivenolje
  • Tilsett gjerne andre krydder og urter også

Skyll kikertene og ha de i en foodprosessor sammen med mel, egg, persille, salt, pepper, soyasaus og olivenolje.

Mos godt. Er blandingen for våt tilsetter du mer mel.

Form deigen til burgere og stek i smør eller olje i en stekepanne.

Server vegetarburgerne gjerne  i pitabrød eller hamburgerbrød, salat og dressing.

Som du ser blir utseende ganske annerledes på disse kikertburgerne i forhold til vanlig burger, men smaken var saftig og god.


 

Håper det smaker!

 

#hamburger #vegetarburger #kikerter #foto #mat #sunt #godt #helg #fredag #hverdag

8 kommentarer

Siste innlegg