God fredag!
Nå i helgen er det vegetarfest i Oslo og da passer det bra med en oppskrift på vegetarburgere. Dette er første gang vi har laget, og vi har laget burgerne med kikerter. Vi har lagt ut tidligere en oppskrift på hamburger med kjøtt og bønner blandet sammen halvt om halvt, og de ble kjempegode! Å spise vegetarmat en dag i uken er bra både for helse og miljø.
Utseende og smaken på vegetarburgerne er ganske annerledes enn vanlig hamburger, men de ble gode og saftige synes vi, og sammen med salat og dressing savnet jeg ikke kjøttet i det hele tatt.
Ha en fin dag!
Vegetarburgere
(6 stk)
- 820 gram kikerter
- ca 5 ss fibramel
- 2 egg
- litt persille
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss soyasaus
- 2 ss olivenolje
- Tilsett gjerne andre krydder og urter også
Skyll kikertene og ha de i en foodprosessor sammen med mel, egg, persille, salt, pepper, soyasaus og olivenolje.
Mos godt. Er blandingen for våt tilsetter du mer mel.
Form deigen til burgere og stek i smør eller olje i en stekepanne.
Server vegetarburgerne gjerne i pitabrød eller hamburgerbrød, salat og dressing.
Som du ser blir utseende ganske annerledes på disse kikertburgerne i forhold til vanlig burger, men smaken var saftig og god.
Håper det smaker!
#hamburger #vegetarburger #kikerter #foto #mat #sunt #godt #helg #fredag #hverdag
Nam! Dette må prøves! Ha en kjempefin fredag videre:)
Hadde satt utrolig stor pris på om du hadde sjekket innom vår blogg!<3
sammegreia: Tusen takk:) Ha en super fredag!
Dette skal prøves, kikerter er satt på handlelisten 🙂
åhh dette så deilig ut! 😀
Silje Eriksen: Tusen takk<3 Det var kjempegodt savnet faktisk ikke kjøttet:)
Maja: Ja kikerter kan brukes til utrolig mye:)
Det så kjempe godt ut! 🙂 Jeg prøver å spise mer vegetarisk så dette må prøves en gang.
Emily Lyngstad: Ja det er kjempebra å bytte ut kjøttet av og til:)