God tirsdag!
Da var vi tilbake til hverdagen igjen. Håper dere hadde en fin pinsehelg!
Dagens mattips er minipai som passer perfekt til frokost, lunsj og som turmat. Disse smaker kjempegodt med ost, skinke, koriander og timian på toppen!
Et tips kan være å lage opp flere porsjoner og fryse ned, så kan en ta opp etterhvert som en har lyst på.
Minipai deig
(ca 14- 15 stk)
- 4 dl speltmel
- 200 gram smør
Fyll:
- 3 egg
- 1 dl melk
- 1 1/2 dl mager kesam
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 200 gram revet hvitost
- 1 sjalottløk
- 50 gram skinke
- friske timian urter
- friske koriander urter
Bland smør og mel til en deig, eventuelt ha 1 – 2 ss med vann i deigen visst den blir for tørr. Når deigen er glatt og smidig setter du den kaldt i kjøleskapet for 30 minutter.
Mens deigen hviler i kjøleskapet kan du lage fyllet.
Visp egg, melk, kesam, salt og pepper i en bolle. Visst du vil kan du tilsette urtene i blandingen eller kun på toppen.
Tilsett revet ost, 1 sjalottløk i skiver og oppkjært skinke.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Sett utover muffinsformer på et stekebrett og press litt paideig ned i formen, press deigen oppover på sidene så de får en tynn og høy kant.
Så heller du fyll oppi og eventuelt urter på toppen.
Sett til steking i ca 30 minutter – obs lurt å følge med så de ikke blir brent!
Håper det smaker!
#minipai #mat #hverdag #tirsdag #blogg #foto
Sikkert lette å ta med seg som lunsj 🙂
Iselin Renée: Ja de er supre som lunsj:D
så skikkelig gode ut. Det kunne jeg hatt som lunsjmat 🙂
lykkebobla: Ja de er veldig gode:)
Så utrolig gode ut! Jeg kan ikke spise egg, så disse er ikke helt for meg, men idéen kan brukes 🙂
Little Miss Sunshine: Tusen takk:)) Så kjedelig du ikke tåler egg…
Så kjempe godt ut! Tenkte jeg skulle teste til neste uke 😀
Tone Lund: Ja de var kjempegode, super til lunsj;)