Hjemmelaget mandelmelk

Liker dere mandelmelk? 

Mandelmelk er et laktosefritt alternativ til melk.  Mandelmelk inneholder flere viktige næringsstoffer som vitamin D, A og E, magnesium, proteiner, umettet fett, fiber og  dekker 20 % av ditt daglige behov for kalsium.   

Mandelmelk

(1 liter)

  • 150 gram mandler
  • 1 liter vann

 
Det anbefales å bløtlegge  mandlene noen timer eller over natten før du skyller de. Bløtleggingen gjør at enzymer frigjøres og mandlene vil smake bedre og blir lettere å fordøye.

Mål opp 1 liter med vann. Ha mandlene og et par dl  av vannet  over i en blender eller en foodprosessor.

Når mandlene er helt most i blenderen legger du de i  et rent kjøkkenhåndkle (som ikke må lukte for mye vaskemiddel da det vil sette smak på melken!!!).

Legg de over en skål og hell litt og litt vann over mandlene og klem ut vannet rundt mandlene. Gjør dette til du har brukt  tilsammen 1 liter med vann. Når du har klemt ut alt vannet av mandlene har du ca 1 liter mandlemelk.

Melken kan drikkes som den er, eller du kan tilsette litt søtning som feks, sukker, honning eller sukrin+, eller litt salt visst du heller liker det. Du kan også gi litt smak til mandelmelken som sjokolade, jordbær og vanilje for å nevne noe.

 

Mandelmelken kan oppbevares  ca 3-4 dager i kjøleskapet. (vi drikker det alltid kjapt opp så er noe usikker på hvor lenge melken kan stå i kjøleskapet…)

Mandelmelken kan brukes til så mye som for eksempel i grøt, frokostblandinger,  melk i kaffen og  smoothie.

Håper det smaker! 

 

 

#mandelmelk #drikke #sunt #laktosefri #blogg #mat #hverdag #onsdag #foto 

18 kommentarer

Siste innlegg