Stekt torskefilet med sursøt rødløk

Hei!

Så var det fredag igjen og helgen står for tur.  Av all fisk som spises i Norge er det laks som er mest populær, men visste du at torsk inneholder også mange viktige næringsstoffer? Blant annet er torsk en god kilde til jod som er viktig for blant annet stoffskiftet (hvit fisk som torsk, sei og hyse har nesten dobbelt så mye jod som fet fisk har). Torsk inneholder også  omega 3 fettsyrer og vitamin D som laks, men i mindre dose. Torsk gir dessuten en god metthetsfølelse på grunn av fiskeproteinet og  kan derfor virke slankende.

Lyst å lage en herlig torskemiddag idag? Dagens middagtips er stekt torskefilet med sursøt rødløk – som smakte utrolig godt – og jeg er i utgangspunktet ikke så begeistret for hvit fisk, men dette smakte nydelig!

 

Oppskriften finner du her:

Stekt torskefilet med sursøt rødløk

(4 porsjoner)

  • 2 ss eddik
  • 2 rødløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss sukrin gold
  • 500 gram torskefilet
  • en håndfull persille

Stek skivet løk  i olivenolje med salt, pepper, sukrin og eddik.

Når løken er myk legger du fisken oppå med litt salt og pepper på toppen og sett lokket på.

Stek på middels høy varme i 10 minutter  under lokk og 10 minutter med lokket halvveis på så fisken  får tørke litt og ikke går helt i oppløsning.

Tilslutt topper du med finhakket persille.

Da er det klart for servering!

God appetitt:)

 

#middag #torsk  #fisk #mat #blogg #hverdag

6 kommentarer

Siste innlegg