Orientalsk stekt ris

Hei alle sammen!

Håper dere har hatt en fin helg og nå er klare for en ny uke.

Dagens middagtips er orientalsk stekt ris.  Denne retten er rask å lage og den er ganske billig, koster ca 50 kr å lage å lage selv.  Visst du ikke trenger å lage middag til 4, kan du lett halvere alt ettersom hvor mange som skal spise. 

Håper dere liker dette! Ha en fin dag 🙂

 


 

Riso cantonese/ Orientalsk stekt ris

(4 porsjoner)

  • 180 gram langkornet ris eller basmati ris
  • 3,5 dl vann
  • 200 gram smårettskinke
  • 4 ss sesamolje
  • 100 gram erter
  • 1 stk purreløk, kun den hvite delen
  • 4 egg
  • salt
  • pepper

Tilbehør: soyasaus

 

Start med å koke ris og vann i en kasserolle.

Skjær purren i skiver, og stek den i en stekepanne eller du kan wokke den sammen med 4 ss sesamolje, erter og smårettskinke.

Ha 4 egg i en skål og visp sammen med salt og pepper etter smak og hell blandingen over i en annen stekepanne og stek på samme måte som når du lager eggerøre.

Bland så risen inn i eggerøren og tilslutt  skinken, erter og purren.

Soyasaus er godt som tilbehør. 

Håper det smaker!

God appetit!

 

 

#ris #egg #smårettskinke #orientalsk #rask #sunt #hverdag #mat #foto #sommer #blogg

34 kommentarer

Siste innlegg