Ertesuppe med knust spagetti

Hei alle sammen!

Dagens middagtips er ertesuppe med knust spagetti.  Erter er mettende, smaker godt og inneholder viktige næringstoffer  som protein og fiber, i tillegg er erter god kilde til vitamin A, C, K, B1, folat, mangan, fosfor, sink og jern. Grønne erter er altså topp for helsen!  Denne retten koster ca 50 kr å lage.

Ertesuppe med knust spagetti

(4 porsjoner)

  • 250 gram spagetti
  • 400 gram erter
  • 4 egg
  • 2 sjalottløk
  • 1 1/2 grønnsaksbuljongterning
  • 1,5 liter vann
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • parmesanost

 
Stek løk skjært i skiver med olivenolje i en kasserolle.  

Tilsett vannet  med buljongterning og kok det opp.

Tilsett ertene.

Knekk spagettien med hendene opp i små deler slik at spagettien blir ca 2 cm lange.

Hell de over i det kokende vannet og la de koke  ca 2 minutter før du tilsetter eggene.

Nå kan du ha eggene oppi vannet. Slipp eggene uten skall  oppi det kokende vannet.

Ikke rør i eggene,  la de koke til spagettien er ferdig (ca 5 minutter til). 

Når spagettien er ferdig (totalt ca 7 minutter koketid på spagetti) er det klart for servering!

Smak til med litt olivenolje, salt, pepper og raspet  parmesanost.

Spis og nyt!

 

Håper det smaker!

 

#ertesuppe #spagetti #suppe #mat #blogg #hverdag #sommer #foto #tirsdag 

12 kommentarer

Siste innlegg