God søndag!
siden det er helg er det lov å kose seg litt ekstra så idag deler vi med dere en formkake med banan. Dette er min favorittkake, og den er veldig enkel å lage og smaker kjempegodt.
Denne kaken inneholder ikke så mye sukker siden vi bruker banan som naturlig søting. Denne oppskriften har jeg funnet i en gammel kokebok og er opprinnelig med raspet sitronskall, men nå har jeg byttet ut sitron med banan og halvert sukkermengden.
Formkake med banan
- 50 gram smør
- 2 egg
- 1 dl brunt sukker
- 1 moden banan
- 2 1/2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker,
- 1 dl yoghurt naturell
Sett stekeovnen på 200 grader.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Tilsett vaniljesukker, og sikt i mel og bakepulver.
Hell yoghurt og romtemperert smør i røren.
Mos med en gaffel en godt moden banan og rør den inn i røren.
Rør forsiktig og hell røren i en smurt form, eller en form ikledd bakepapir som jeg har gjort her. Jeg har brukt en på som tar ca 1 1/2 liter.
Sett kaken midt i ovnen i ca 30 minutter, bør sjekkes innimellom så den ikke blir svidd. Jeg har etter halve steketiden lagt aluminium folie oppå kaken så toppen ikke svir seg.
Håper det smaker!
Ha en nydelig dag <3
#formkake #banankake #helg #hverdag #mat #blogg #søndag #lørdag #sommer #sol #foto
Å – den tror jeg smaker nam, ja! Kanskje noe å tenke på til helga…… Takk 😉
Margrethe: Takk:)) Ja den er rask å lage og smaker kjempegodt!!
Herlig!
Veronika BS: Anbefales:)
Den skal jeg prøve i kommende uke, og blir den god tar jeg den med til slektstreff neste helg. Tror jeg tar litt melispå toppen 🙂 ?
maiken: Å ja melis på toppen er godt :))
Mmh så spennende, det så ihvertfal godt ut 😀
Vilde: Tusen takk:) Kjempegod kake! :))
Det så veeeldig godt ut 🙂 Trur jeg må prøve en dag.
mittmammaliv: Takk takk:)) Den anbefales, kjempegodt! :))