Hjemmelaget Tiramisu

God lørdag!
Siden det er helg så er det lov å kose seg litt ekstra, og idag vil vi dele med dere en oppskrift på  av de mest kjente italienske dessertene nemlig Tiramisu!  
Det er vanlig å  smaksette med konjakk eller likør, men vi bruker her idag romessens istedet. 
Hjemmelaget Tiramisu koster deg ca 80 kr å lage.
Ønsker dere en nydelig lørdag <3

 

Tiramisu

(ca 6 porsjoner)

  • 250 gram mascarpone ost
  • 4 egg 
  • 100 gram sukker
  • 25 cl likør eller noen dråper romessens  etter smak
  • 4  (små) kopper med espresso (sterk) kaffe
  • ca 170 gram  fingerkjeks
  • ca 20 gram mørk sjokoladepulver eller bakekakao pulver.( det er også vanlig å ha raspet sjokolade på toppen)

 

Start med å skille eggeplommene i en skål og eggehvitene i en annen skål.

Visp eggeplommene med 40 gram sukker og tilsett mascarpone ost litt og litt om gangen.


Visp det sammen og sett skålen til side.

Visp eggehvitene og 40 gram sukker  til en helt stiv krem.

 


Rør så  veldig forsiktig eggehvitekremen inn i mascarponekremen. 


Sett kremen i kjøleskapet.

Bland kaffe med 20 gram sukker og likør.

Bruk en litt høy form til tiramisuen.

Start med  å ha  krem i bunnen, så sjokoladestrø,  og så fingerkjeks som dyppes raskt i kaffen. Pass på at de ikke blir for bløte.

Legg flere lag med krem, sjokoladepulver og fingerkjeks. Vi har  her to lag med kjeks og 3 lag med krem og sjokoladestrø.


Avslutt med kremen på toppen og  dryss sjokoladepulver over det hele. 

Sett tiramisu ca 1 time  i kjøleskapet før servering. Tips: er den veldig rennende og bløt kan du sette den i frysen for ca 40 minutter.

 

Håper dette smaker!

 

 #tiramisu #blogg #helg #lørdag #mat #dessert #foto #sommer #sol

12 kommentarer

Siste innlegg