Hei!
Merker det blir litt mye kos på matfronten nå om sommeren, så nå har jeg begynt å løpe opp og ned trappene istedet for å ta heisen for å få litt ekstra mosjon, hehe! Idag vil vi dele en oppskrift på sitron-fromage som vi hadde til dessert igår, den forsvant så fort den ble satt på bordet, så tar det som et godt tegn;) Jeg laget første gang sitronfromage på barneskolen, tror det var i 5. klasse, og etter det var jeg hektet. Husker jeg laget det nesten hver søndag i noen uker etterpå, til familiens store begeistring 🙂 Det er samme oppskriften jeg bruker idag med noen små justeringer.
Ha en nydelig søndag!
Sitronfromage
(6 porsjoner)
- 6 plater gelatin
- 3 dl kremfløte eller soyafløte
- 3 egg
- 1 1/2 dl sukker
- saft av 1 sitron
Rull gelatinplatene sammen og ligg de i kaldt vann i 10 minutter.
Visp fløten, ikke for mye.
Visp egg og sukker til en eggedosis.
Press saften ut av sitronen.
Klem vannet av gelatinplatene og ligg de myke platene i en skål.
Kok vann og hell 4 ss med kokende vann over gelatinplatene mens du rører godt så gelatinen blir helt oppløst.
Hell sitronsaften i eggedosisen. Rør varsomt hele tiden.
Slå deretter i den oppløste gelatinen på samme måte.
Bland i kremen.
Hell over i en skål, eller direkte i serveringglass.
La det stå i kjøleskapet ca 4 timer.
Kan settes i fryseren dersom den må stivne fort.
Når den er stiv er den klar for å nytes. Vi har jordbærsaus og litt ferske bringebær på toppen.
Håper det smaker:)
Del innlegget gjerne på facebook 😀
#sitronfromage #matblogg #sommer #dessert #sol #ferie #sommerkos #mat #blogg #foto #helg
mmm <3 Så deilig ut ! Dette må jeg prøve 🙂
http://hevhodet.blogg.no/: Takk <3 Ja det smaker så kjempegodt! Anbefales:)
Ser godt ut:)
Håper du får en fin søndag:)
beautyblossom: Tusen takk<3 Takk i like så:)
Det er absolutt den beste desserten jeg får.
morsmiddag: Ja det synes jeg også 🙂 <3
så kjempegodt ut!
weheartforfashion: Tusen takk<3 Smaker veldig godt, anbefales! 😀
Nice
linneavioletta.blogg.no: Takk:) Anbefales, faktisk veldig lett å lage og smaker helt nydelig!
Nam! Elsker alt av kaker osv med sitronsmak! Ser fantastisk ut!!
Jeanette: Tusen takk<3 Ja jeg også elsker desserter og kaker med sitron! Smaker kjempegodt:)
så veldig godt ut 🙂
Charlotte og Sarah: Tusen takk<3 Smaker kjempegodt og lett å lage 🙂
Åhhh, det så bare sykt digg ut! 🙂
Så kjempe godt ut!! 😀 <3 Ha en fin dag videre 🙂
Den så himmels god ut, og sitronfromasj er virkelig godt 🙂 Kjenner jeg fikk lyst på selv nå 😀
Nam, det så utrolig godt ut!
Tina Markeseth: Ja dette er virkelig godt:)
sentrumjenta: Ja dette er virkelig godt, anbefales:)
Seline Ekelund: Tusen takk:) Lett å lage og smaker kjempegodt!
frodith: Tusen takk:) Ja det er virkelig godt og veldig lett å lage:D
Dette skal jeg prøve! 😀
Q. Vyvy: Ja det anbefales:) Kjempegodt og enkelt å lage:)
Så godt ut, har dere pisket opp den etter den stivnet? Fikk en følelse av en frisk og god sommersmak. 🙂
studentbe: Nei, jeg har ikke gjort det, jeg lot den stivne i en skål og serverte etterpå i glass, men du kan også bare la den stivne i glass. Har ikke prøvd å piske den opp igjen etter at den er stivnet, men det kan godt hende blir veldig bra 😀 Ja smaker friskt og godt! 🙂
Ok, da skjønner jeg hvorfor den ikke så helt stiv ut. Spennende. Mange utrolig gode fromasj man kan lage. Tipser om pasjonsfrukt fromasj. Det er ufattelig godt. Så iallefall kjempe godt ut. ;D
studentbe: ja det nest nederste bildet viser den stivnet i skål, men så ville jeg ha den over i glass da jeg syntes det var finere til servering. Pasjonsfruktfromasj har jeg ikke smakt, men det er sikkert kjempegodt! Elsker fromasjer 😀
Tror du dette hadde gått greit å lage med skrin eller annet søtningsmiddel?
Er på lavkarbo så kan ikke ha sukker.
Ketolysestesten: Vet ikke, men godt mulig, hadde vært spennende å prøvd.Egg og sukker skal jo vispes til eggedosis, visst en kan lage eggedosis med sukrin så kan det hende det vil gå greit… 🙂