Sommerkos: slik lager du sitronfromage

Hei!

Merker det blir litt mye kos på matfronten nå om sommeren, så nå har jeg begynt å løpe opp og ned trappene istedet for å ta heisen for å få litt ekstra mosjon, hehe! Idag vil vi dele en oppskrift på sitron-fromage som vi hadde til dessert igår, den forsvant så fort den ble satt på bordet, så tar det som et godt tegn;) Jeg laget første gang sitronfromage på barneskolen, tror det var i 5. klasse, og etter det var jeg hektet.   Husker jeg laget det  nesten hver søndag i noen uker etterpå, til familiens store begeistring 🙂 Det er samme oppskriften jeg bruker idag med noen små justeringer.

Ha en nydelig søndag! 

 

 Sitronfromage 

(6 porsjoner)

  • 6 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte eller soyafløte
  • 3 egg
  • 1  1/2 dl sukker
  • saft av 1 sitron 

 

Rull gelatinplatene sammen og ligg de i kaldt vann i 10 minutter.

Visp fløten, ikke for mye.

Visp egg og sukker til en eggedosis.

Press saften ut  av sitronen.

Klem vannet av gelatinplatene og ligg  de myke platene i en skål. 

Kok vann og hell 4 ss med kokende vann over gelatinplatene mens du rører godt så gelatinen blir helt oppløst.

Hell sitronsaften i eggedosisen. Rør varsomt hele tiden.

Slå deretter i den oppløste gelatinen på samme måte.

Bland i kremen.

Hell over i en skål, eller direkte  i serveringglass.

 

La det stå i kjøleskapet ca 4 timer.

Kan settes i fryseren dersom den må stivne fort.

Når den er stiv  er den klar for å nytes. Vi har jordbærsaus og litt ferske bringebær på toppen.

Håper det smaker:)

 

Del innlegget gjerne på facebook 😀

#sitronfromage #matblogg #sommer #dessert #sol #ferie #sommerkos #mat #blogg #foto #helg

30 kommentarer

Siste innlegg