Håper dagen deres har vært fin så langt
Ciabatta er kjempegodt, og hjemmelagede ciabatta er enda bedre derfor vil vi dele en oppskrift på kjempegode ciabatta med dere. Visste dere at ciabatta betyr tøffel på italiensk pga den tøffelaktige formen på brødene? Det finnes mange ulike oppskrifter på ciabatta. Noen inneholder surdeig og tar 2 dager å lage, men idag deler vi med dere en raskere oppskrift så iløpet av ca 3 timer har du ferske og luftige ciabatta som er kjempegode! Del de på langs og ha ditt favoritt pålegg på! Ciabatta passer like godt til frokost som til lunsj, og kveldsmat. De er også gode som turmat. Det koster ca 15 kroner å lage ciabatta selv.
Ciabatta
(4 stk)
- 500 gram fint hvetemel
- 2 ts salt
- 2 ts sukker
- 12 gram gjær
- 2 ts tørrgjær
- 4 dl lunkent vann
Start med å ha lunkent vann i en bolle og legg den ferske gjæren oppi og rør til den er helt oppløst.
Så tilsetter du tørrgjæren.
Mål opp mel og ha salt og sukker oppi sammen med melet.
Bland det tørre oppi det våte og elt godt til det blir en god deig å jobbe med, blir den for våt må du ha mer mel.
La den heve i 90 minutter under plast på et lunt sted.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hell deigen over på bakepapir med mel strødd utover.
Form som ciabattaer og legg på bakepapir på en stekeplate.
Ovnen må være varm når du setter de i ovnen.
Stekes midt i ovnen i ca 20- 30 minutter.
Dunk lett på ciabattaene for å sjekke om de er ferdige, hører du en hul lyd betyr det at de er ferdige.
Ha godt pålegg på og nyyyyyt!
#hverdag #mat #brød #ciabatta #sunt #matblogg #blogg #sol #sommer #ferie #frokost #lunsj
nam, dette skal prøves :)Ha en fin kveld
<3
Oj! Dette så både godt og ganske enkelt ut
Må testes ut en dag jeg får ånden over meg 
Maja: Ja ciabatta har vi laget flere ganger, kjempegodt og suksess hver gang:)
Silje S. Lopez: Takk, i like så <3
Disse så kjempe gode ut. Skal prøve oppskriften deres i morgen.
Mmm, nå ble jeg sulten haha!
Tina Markeseth:
studentbe: Ja vi har laget flere ganger og suksess hver gang. Smaker kjempegodt!
Åhh du har så mange gode tips !

Digger bloggen din ! natta til deg
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk<3 Ha en fin dag:)
Må jeg teste ut en gang! Spiste mye ciabatta før husker jeg
Hvor mye er 12 gram fersk gjær sånn ca?
Charlotte: En fersk gjær pakke inneholder 50 gram gjær, så 12 gram blir da 1/4 gjær. Du kan dele gjæren først i to så deler du den ene halvparten i to og da har du ca 12 gram gjær ;D
Charlotte: De smaker kjempegodt:)
Takk for svar
Skal teste det ut senere idag!
Charlotte: Bare hyggelig
Håper det smaker:)
Kan gi deg tilbakemelding når jeg har fått testet ut det
legger det nok ut på bloggen min, og linker til oppskrift til deres blogg 
Charlotte: