Fredag og middagtips: Tempura scampi

Hei!

Så er det helg igjen og idag er dagens middagtips Tempura scampi. Dette er enkel og god mat. Som tilbehør kan det passe  med ris eller pommesfrites, salat og gjerne en god dipp eller saus. Retten koster ca 90 kr for ca 4 porsjoner.

 Ønsker dere en strålende dag!

 
 

 

 Tempura scampi

(4 porsjoner)

  • 120 gram fint mel
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 1/2  ts salt
  • 500 gram scampi reker
  • Frityrolje som feks rapsolje/ eller soyaolje

 

Start med å mikse mel, egg, vann og salt til en litt tykk røre.


Gjør klar en kasserolle og ha nok olje til å dekke scampiene, så er en fordel at kasserollen ikke er så stor så fyller du den halvfull med frityrolje.

Legg et steketermometer nedi oljen og varm opp til 160 grader.

Ta av skallet på scampien men la slutten av halen være igjen .

Da kan du starte med å dyppe scampien først i røren så legger du den i oljen, du kan legge flere oppi samtidig, og når de nesten slutter  å boble kan du ta de opp med en gaffel eller noe annet og legg de på et tørkepapir.

 


 

Håper det smaker!

 

#tempura #scampi #salat #middag #hverdag #sommer #godt #enkelt #helg #mat #spisogspar #sol #blogg #foto

16 kommentarer

Siste innlegg