Dagens middagtips: Hjemmelaget hamburger

Hei!

Dagens middagtips er hjemmelaget hamburger. Vi  ville  gjøre de sunnere med å blande karboandedeigen med moste kidneybønner og det ble virkelig en suksess! Her finner du oppskrift på hamburgerbrød og burgere. Fordelen med å lage det meste selv er at du da vet hva du spiser og unngår en del tilsetningsstoffer. 

I hamburgere kan du ha mye godt – the sky is the limit! Vi hadde blant annet hjertesalat, ost, spinatblader, rucculasalat, tomat, løk, ketchup og maiskolber som tilbehør.

Ønsker dere en super lørdag!

 
 

hamburger brød:

(ca 6 stk)

 

7 dl fint mel (vi  brukte speltmel)

2 dl grovt mel (vi brukte bygg og fibra)

halv pose tørrgjær

1/4 ts sukker

1/2 ts salt

ca 2 dl lunkent vann

1 ss smør

sesamfrø (topping før steking)

 

Hiv alle ingerdiensene (ikke sesamfrøene) oppi en eltemaskin til du har en glatt og smidig deig.

La den stå til heving et  lunt sted ca 45 minutter under kjøkkenhåndkle.

Form til hamburgerbrød og legg oppå bakepapir på en stekeplate. La stå til heving under kjøkkenhåndkle ca 30 minutter.

 

Sett stekeovnen på 225 grader.

Pensle litt vann på toppen på hamburgerbrødene og dryss sesamfrø over.

Sett hamburgerbrødene på midterste rille i den varme ovnen.

Stekes i ca 8-10 minutter.

 

Burgere

(ca 6 stk)

 

350 gram karbonadedeig

1 boks kidneybønner (ca 400 gram)

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss olivenolje

1/2 terning grønnsaksbuljong 

1 sjalottløk finhakker

1 ss potetmel

2 ss fint mel

 

Ha alt i en foodprosessor  til alt er most og blandet godt sammen.

Et tips er å legge kjøttet i kjøleskapet ca 30 minutter da blir det  lettere å forme den. 

Varm en stekepanne og form kjøttet  til  6 -7 runde kaker  som du klapper flate.

Prikk med en gaffel på ene siden av kjøttet da blir det lettere gjennomstekt.

Stek på begge sider.

 

 

 

Lag din favoritt salat som du kan ha i burgeren. 

Håper det smaker!

 

#hamburger #hamburgerbrød #salat #mais #mat #helg #sunt # godt #sommer #ferie #sol #lørdag #blogg #hverdag

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg