Oppskrift på proteinrike bananscones

Hei!

Så var det lørdag igjen! Igår feiret vi 8 års dagen til datteren vår, kan ikke tro at hun har blitt så stor! <3

Om helgene pleier vi ofte å lage scones, og favoritten er  bananscones som smaker kjempegodt med syltetøy eller ost. De er  også veldig gode som de er og passer perfekt til frokost, lunsj, turmat, picnic og kveldsmat.

Ønsker dere en nydelig helg!

Proteinrike bananscones

(ca 9 stk)

  • 2 dl fint speltmel
  • 1 dl havremel
  • 1 dl sammalt speltmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukrin +
  • 1 ss smør
  • 2 ss gresk yoghurt
  • en håndfull mandler,hakket i blender
  • ca 1/2 dl mandelmelk, eller vanlig melk
  • 1 banan
  • 1 ts kanel

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ta en håndfull med mandler og hakk de i en blender,  jeg grovhakket mandlene.

Mos bananen med en gaffel.

Mål opp mel, bakepulver, sukrin +, salt og kanel og ha det i en bolle, bland inn melken sammen med yoghurt, smør, banan og mandler.

Deigen kan godt være litt våt, og legg deigen  i klatter  med en skje på en stekebrett  med bakepapir.

Sett midt i stekeovnen for ca 5-8 minutter. Når de begynner å bli litt gyldne på toppen er de ferdige.

Da er de klare for å nytes!

Håper det smaker!

 

 #scones #proteinrik #bananscones #mat #blogg #foto #hverdag #helg #lsøndag #lørdag #sommer #ferie #sol

 

18 kommentarer

Siste innlegg