Middagtips:stekt ørret med avokado og rogn

Hei!

Lurer du på hva du skal ha til middag idag? Dagens middagtips er stekt ørret med avokado og rogn. Dette er en velsmakende og sunn rett, og en  favoritt her i huset!

Ha en flott dag! <3

 Stekt ørret med avokado og rogn

  • 400 gram norsk ørret i stykker
  • avokado
  • salt
  • pepper
  • sitron
  • smør
  • rogn
  • 1/2 rødløk
  • ris
  • 4 poteter
  • gresk yoghurt /rømme

Stek ørreten med en ss smør i stekepanne. Ha litt salt og pepper over og press litt saft av en sitron over fisken. Stekes godt på begge sider. 

Skjær ca 1/2 rødløk i skiver og stek den sammen med fisken. Sett lokk over og stek på middels høy varme.

Vask  4 poteter og skjær de i båter  eller skiver. Legg de på en stekeplate med bakepapir krydre de med salt og pepper eller det krydderet du liker best feks grillkryder er også godt. Avslutt  med å helle litt oliven olje over de. Rist litt på brettet så alt blander seg godt og sett midt i stekeoven på  180 grader for ca 15 – 20 minutter.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Fjern skallet og stenen fra avokado og mos den med en gaffel eller mikser sammen med litt salt, pepper og sitron etter smak.

Når alt er ferdig kokt og stekt er det klart for servering.

Ha gjerne litt  rømme eller gresk yoghurt og friske urter til pynt oppå fisken, vi brukte timian her.

Håper det smaker!

 
 

 

#ørretmiddag #mat #blogg #hverdag #høst #foto #onsdag #sunt #godt #middag #spisogspar #norge #helse #mammablogg #mamma

23 kommentarer

Siste innlegg