Dagens mat-tips: kikertsnacks

Hei!

Dagens snacks tips er supersunt, enkelt og raskt å lage nemlig kikertsnacks.  Kikerter kan brukes til både snacks, salater og til middag (sjekk tidligere oppskrifter).  Kikert snacks kan du spise med god samvittighet da de  er svært rike på mange næringsstoffer som folat, kopper, fosfor, jern og magnesium for å nevne noen.  Kikerter virker  kolesterolsenkende og virker forebyggende mot hjertesykdom. Grønnsaken gir også stabilt blodsukker og forebygger diabetes. Kikerter inneholder også mye vannløselige fiber som virker prebiotisk og er bra for tarmfloraen så dette er snacks en kan spise med god samvittighet! 

Ha en fin dag! <3


 

 Kikertsnacks

 ca 410 gram kikerter på boks  1 ss olivenolje eller mais/solsikke/rapsolje    krydder: velg det du liker, vi har idag krydret med salt, pepper, timian og  oregano.

 

Sett stekeovnen på 200 –  220 grader.

Skyll kikertene og tørk av de med tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle.

Ha kikertene over i en ildfast form og bland inn olivenolje og krydder.

Kikertene stekes i ovnen i ca  20 – 30 minutter, lurt å røre litt i de innimellom.

Du kan oppbevare kikert snacks i 4-5 dager på et tørt sted.

Håper det smaker!

 

 

 

 #kikerter #snacks #mat #hverdag #blogg #foto #torsdag #mammablogg #mamma #norge #helse #livsstil #spisogspar #høst

24 kommentarer

Siste innlegg