Hei!
Har du smakt gratinerte blåskjell før? Gratinerte blåskjell smaker veldig godt og kan fint spises som de er eller som tilbehør til for eksempel spagetti med tomatsaus.
Ha en super lørdag <3
Blåskjell
1 kg blåskjell
1/2 glass hvitvin (kan sløyfes)
1 fedd hvitløk (hel, uten skall)
litt finhakket persille
Fyll til gratinering:
ca 200 gram strøbrødmel
1 håndfull persille, finhakket
4-5 ss olivenolje
1 ts havsalt
1 ts pepper
1 fedd hvitløk (presset)
Legg blåskjellene i en gryte og la de koke med et helt fedd hvitløk, litt persille og gjerne med 1/2 glass hvitvin under lokk til de har åpnet seg.
Når blåskjellene er kokte knekker du av de tomme skjellene og kaster de.
Bland i en bolle alle ingrediensene til fyllet til gratineringen, og legg et og et blåskjell om gangen nedi blandingen og fyll opp hvert skjell.
Legg de så på et stekebrett i kledd bakepapir og stek de i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter til de er lett gylne.
Da er de klare for å nytes.
Håper det smaker!
#mat #blåskjell #blogg #spis #spar #spisogspar #helg #lørdag #helse #livsstil #mamma #mammablogg #norge #foto
Herlighet det så godt ut!!! Flotte og inspirerende bilder altså:) nyt lørdagskvelden:)
Navn: Tusen takk for så koselig kommentar <3 Super lørdag videre!
Spennende mat tenker jeg 🙂 LITT for spennende for meg tror jeg 😀 jeg er litt sær 😀
frodith: Det er veldig godt:))
Så spennende rett 🙂 jeg liker blåskjell, men liker ikke så godt å se på de..så da er jo dette perfekt for meg.
lykkebobla: Takk 🙂 Ja ser mer delikat ut når de er fylte 🙂
åå, det så og hørtes bare helt sykt godt ut !!
REBECCA HOLDER: Tusen takk 🙂 Smakte kjempegodt 🙂
Utrolig å tenke på at jeg aldri har smakt blåskjell i mitt liv. Jeg elsker sjømat som reker og krabbe, torsk laks makrell osv. Må gjerne prøve det 😉 🙂
http://hevhodet.blogg.no/: Ja det må du prøve, kan godt hende du vil like blåskjell også :))
Spennende mat!
RebeccaHasselgard: Tusen takk 🙂 Det var veldig godt!