Gratinerte blåskjell

Hei!

Har du smakt gratinerte blåskjell før? Gratinerte blåskjell  smaker veldig godt og  kan fint spises som de er eller som tilbehør til for eksempel spagetti med tomatsaus. 

Ha en super lørdag <3

Blåskjell

1 kg blåskjell

1/2 glass hvitvin (kan sløyfes)

1 fedd hvitløk (hel, uten skall)

litt finhakket persille

 

 Fyll til gratinering:

ca 200 gram strøbrødmel

1 håndfull persille, finhakket

4-5 ss olivenolje

1 ts havsalt

1 ts pepper

1 fedd hvitløk (presset)

 
 

Legg blåskjellene i en gryte og la de koke med et helt fedd hvitløk, litt persille og  gjerne med 1/2 glass hvitvin under lokk  til de har åpnet seg.

Når blåskjellene er kokte knekker du av de tomme skjellene og kaster de. 

Bland i en bolle alle ingrediensene til fyllet til gratineringen, og legg et og et blåskjell om gangen nedi blandingen og fyll opp hvert skjell.

Legg de så på et stekebrett i kledd bakepapir og stek de i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter til de er lett gylne. 

Da er de klare for å nytes.

Håper det smaker!

 

#mat #blåskjell #blogg #spis #spar #spisogspar #helg #lørdag #helse #livsstil #mamma #mammablogg #norge #foto  

12 kommentarer

Siste innlegg