Hei!
I dag har vi Tortellini på menyen. Du kan ha mye godt i tortellini, vi har hvitost og spekeskinke som fyll, men det er også godt med feks ricotta og spinat. Vi har idag laget tortellini al brodo som er tortellini i en tynn buljongsuppe. Dette er kjempegod mat som passer bra på kalde høstdager, men det krever at du har tid når du lager det fra bunnen av. Hele prosessen tar ca 40 minutter. Tortellini kan også fryses ned rå (før de er kokt) , og bør tines ca 10 minutter før du koker de. Fire porsjoner koster deg ca 70 kr .
Ønsker dere en nydelig dag <3
Tortellini i buljongsuppe / tortellini al brodo
(4 porsjoner)
Suppe /brodo
- ca 1 liter vann
- 1 1/2 terning grønnsaksbuljong
- 1 gulrot
- 1 sjalott løk
- ca 8 cherrytomater
- et fedd hvitløk
- salt
- pepper
- olivenolje
- parmesan (tilslutt)
Start med å lage suppen. Kok vann, buljong, sjalott løk, et fedd hvitløk, en gulrot delt i store deler, og hele cherrytomater sammen . Smak til med salt og pepper. La det koke i ca 30 minutter. Alt dette gir god smak til suppen.
- 120 gram fint spelt mel
- 60 gram fibra mel
- 1 ts olivenolje
- ca 1 dl vann (hell litt og litt om gangen)
Bland mel og olje og hell litt og litt vann over, deigen skal være glatt og god å jobbe med, og ikke klistre seg til underlaget.
Fyll
- 60 gram spekeskinke
- 140 gram hvitost
- 1/4 ts pepper
- 1 ss olivenolje
Kjør alle ingrediensene til fyllet i en blender.
Kjevle ut pastadeigen til ca 1- 2 cm tykk og trykk ut rundinger ca 8 cm, har du ingen form til å stanse ut kan du bruke på et glass istedet.
Fordel fyllet med en teskje i rundingene og forme de til Tortellini.
Tortellini legges oppi suppen og la de koke i ca 4 minutter.
Server med et dryss av parmesan på toppen og litt olivenolje.
Da er måltidet klart for å nytes!
Håper det smaker!
#tortellini #mat #blogg #middag #suppe #hverdag #foto #mamma #mammablogg #spis #spar # spisogspar #høst #helse #livsstil
åh, så fantastisk godt dette så ut! 😀
Kristi Pedersen: Tusen takk <3 Smaker helt nydelig 🙂 Ha en fin dag!
Mmmm så godt ut.
Naomi: Tusen takk 😀 Hjemmelaget er best 😉
Det er nok godt på en kald dag ja..nam ! Har aldri laget det…ser ut som mye arbeide..men sikkert verdt den når maten er klar :)) Fin tirsdag videre :))
annebe: Ja det smaker helt nydelig:) Men det tar litt tid å lage deigen, og kjevle ut og så lage alle de tortelliniene, men når det er gjort kan de fryses ned, eller kokes med en gang – og da går det kjapt ;D Fin tirsdag!
Har jeg vel aldri smakt tror jeg, virker veldig godt! 🙂
Caroline: Det smaker kjempegodt, anbefales 🙂
Ja, det der er jo kjempgodt da 🙂 Her ble det bare pizza… Ferdig -pizza….Fy !! Jeg vet…
frodith: Tusen takk 🙂 Veldig godt 🙂 Godt med ferdigpizza også innimellom ;D
så fine de ble 🙂 Jeg har prøvd på dette et par ganger, veldig godt med hjemmelaget
Tortellinien ser nydelig ut!
Maja: Tusen takk <3
lykkebobla: Tusen takk <3 Ja det er kjempegodt med hjemmelaget!
Har ikke laget, fikk lyst å prøve , mye pga. de gode bildene. Jeg spiste en pastarett på Kypros forrige uke, og tåler nok litt lite gluten. Speltmel er litt bedre enn hvetemel, for det går vel kanskje ikke å lage gode pastaretter med glutenfritt mel…
maiken: Har en oppskrift på bloggen hvor vi lager pasta med glutenfritt mel, da bruker vi kikertmel kjøpt på innvandrer butikk. Det smaker som vanlig pasta 🙂
Ok, takk! da vil jeg prøve det
maiken: 🙂 Håper det faller i smak!