Dagens middagtips: Hjemmelaget tortellini

 Hei!

I dag har vi Tortellini på menyen.   Du kan ha mye godt i tortellini, vi har hvitost og spekeskinke som fyll, men det er også godt  med feks ricotta og spinat. Vi har idag laget tortellini al brodo som er tortellini i en tynn buljongsuppe. Dette er kjempegod mat som passer bra på kalde høstdager, men det krever at du har tid når du lager det fra bunnen av.  Hele prosessen tar ca 40  minutter.  Tortellini kan også fryses ned rå (før de er kokt) , og bør tines ca 10 minutter før du koker de. Fire porsjoner koster deg ca 70 kr . 

Ønsker dere en nydelig dag <3

 

Tortellini i buljongsuppe / tortellini al brodo 

(4 porsjoner)

 Suppe /brodo  

  • ca 1 liter vann
  • 1 1/2 terning grønnsaksbuljong
  • 1 gulrot
  • 1 sjalott løk
  • ca 8 cherrytomater
  • et fedd hvitløk
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • parmesan (tilslutt)

Start med å lage suppen. Kok  vann, buljong, sjalott løk, et fedd hvitløk, en gulrot  delt i store deler, og hele cherrytomater sammen . Smak til med salt og pepper.  La det koke i ca 30 minutter. Alt dette gir god smak til suppen.

Tortellini pasta
  • 120 gram fint spelt mel
  • 60 gram fibra mel
  • 1 ts olivenolje
  • ca 1 dl vann (hell litt og litt om gangen)

 Bland mel og olje og hell litt og litt vann over, deigen skal være glatt og god å jobbe med,  og ikke klistre seg til underlaget.  

 Fyll

  • 60 gram spekeskinke
  • 140 gram hvitost
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Kjør alle ingrediensene til fyllet i en blender.

Kjevle ut pastadeigen til ca  1- 2 cm tykk og trykk ut rundinger ca 8 cm, har du ingen form til å stanse ut kan du bruke på et glass istedet.  

Fordel fyllet med en teskje i rundingene og forme de til Tortellini. 

Tortellini legges oppi suppen og la de  koke i ca 4 minutter.

Server med et dryss av parmesan på toppen og litt olivenolje.

Da er måltidet klart for å nytes!

Håper det smaker!

 

#tortellini #mat #blogg #middag #suppe #hverdag #foto #mamma #mammablogg #spis #spar # spisogspar #høst #helse #livsstil

 

18 kommentarer

Siste innlegg