Hei!
♥Nå er høsten her og eplesesongen har startet. Idag legger jeg ut to oppskrifter på eplesyltetøy. En oppskrift med sukker og en sukkerfri. Når du lager syltetøy med sukker er det sukkeret som gjør syltetøyet stivt, mens det sukkerfrie trenger stivelse så da bruker jeg maizenna. Det er enkelt og raskt å lage syltetøyet selv, og det smaker kjempegodt!
♥Det er også mye penger å spare på å lage syltetøyet selv. Holdbarheten er kortere (holder ca 1 -2 uker i kjøleskap) med hjemmelaget syltetøy (pga ingen kunstige tilsetningsstoffer) så det er en fordel å ikke lage for mye, men smaken er mye bedre enn kjøpe- syltetøyet, og det er helt naturlig, inneholder ingen fargestoffer og helt fri for E-stoffer som er i syltetøyet kjøpt på butikk.
♥Denne oppskriften gir et stort glass med syltetøy, synes du det blir for mye halverer du bare oppskriften.
♥Ha en fin dag!
Eplesyltetøy
♥3 stk epler (eller ca 600 gram bær) ♥300 gram sukker ♥1 dl vann ♥syltetøyglass
Skrell eplene og fjern eplekjernen. Skjær eplene i terninger.
Legg de i en kasserolle og kok med sukker og vann til eplene er myke og løser seg litt opp.
Bruk gjerne en mikser til å mose eplene for å få finere syltetøy uten klumper.
Når syltetøyet har fått ønsket konsistens heller du over på rengjorte glass og la det stå og avkjøles før du setter det kaldt i kjøleskap.
Eplesyltetøy uten sukker
♥ca 600 gram epler ( ca 3 stk epler) ca 80 gram sukrin+ ♥ 1 dl vann ♥ 4 ss maisenna
Syltetøyet må oppbevares kaldt og ca 1 -2 uker i kjøleskap.
Håper det smaker!
#eplesyltetøy #eple #mat #hjemmelaget #blogg #hverdag #foto #onsdag #spis #spar #spisogspar #mamma #mammablogg #helse #livsstil
For en frisk og deilig farge ! Det så veldig godt og friskt ut:) ha en super dag videre!
missmommy.blogg.no: Tusen takk <3 Strålende dag til deg 🙂
Takk takk:)
Jeg elsker eple syltetøy, så denne skal prøves ut!!!
Så godt ut det her…også på vafler da…nam 🙂 Hjemmelaget er ekstra godt og ekstra hyggelig å servere :)) Kos deg med dagen videre :))
annebe: Tusen takk <3 Ja det smaker nydelig 🙂 Ja det er ekstra kos med hjemmelaget og veldig godt på vafler 🙂 Ha en nydelig dag <3
Maya Izabella: Ja det anbefales 🙂 Kjempegodt!
åh, det så utrolig godt ut!
Eplesyltetøy er liksom noe helt spesielt 🙂 Husker smaken av høst 🙂 og barndomsminnene kommer poppende 😀
Mmmmmm godt med hjemmelaget eplesyltetøy <3 Tusen takk for oppskrift!!
etdiktomdagen: Ja det er kjempegodt :))
frodith: Ja det smaker så godt! 🙂
Benedicte: Tusen takk 🙂
Det så nydelig godt ut! Jeg som er så utrolig glad i eplesyltetøy! 😀
Herlig <3 Jeg har aldri prøvd meg på hjemmelaget eplesyltetøy før men det må jeg nok gjøre etter å ha lest dette innlegget 🙂
Mimre, vokste opp med en mor som alltid laget eplesyltetøy!
Naomi: Å så koselig <3 Deilig med hjemmelaget syltetøy 🙂
Maja: Tusen takk <3 Ja det smaker veldig godt, og så slipper du alle disse stoffene som de tilsetter i syltetøyet kjøpt på butikken 🙂
Emilie: Tusen takk <3 Det anbefales, kjempegodt og sunnere enn det kjøpt på butikk 😉
åå nam <3 dette så super godt ut .. flinke <3
Constanza Marcela: Tusen takk <3 Det er kjempegodt, anbefales! 🙂
Så godt med norske epler 🙂
lykkebobla: Ja kjempegodt 🙂
Mmh hjemmelaget syltetøy er jo absolutt best! Er jo bare det å gidde det, hehe 😀 Namnam <3
Vilde: Kjempegodt, og iløpet av ca 30 minutter har du ditt eget hjemmelagede syltetøy ;D Ha en strålende kveld! <3
Det er så herlig å lage sånt selv, også er jo smaken så mye bedre! Er ikke så veldig glad i eplesyltetøy, men tenkte å lage blåbærsyltetøy i løpet av høsten 😀 Hvis du lager for mye kan du jo også fryse det ned ^^ Jeg bruker å lage opp en stor porsjon og så legge i mindre bokser, kjekt å alltid ha ferskt syltetøy liggende 😀
Tattavkvinnene: Ja lager en for mye kan en fryse ned 😉 Så lurt å legge i mindre bokser og ta opp etterhvert som en har lyst på! Blåbær syltetøy er også godt 🙂
Dette så kjempe godt ut 🙂
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk <3 Veldig godt med hjemmelaget 🙂
Du er så flink! Gøy å følge med 🙂
Caroline: Tusen takk for så koselig kommentar <3 Ha en fin dag 🙂
Anne Marie
Kjempegodt. fryser ned:)
Nydelig farge, delikat!