Glutenfri tagliatelle

Hei!

I dag lager vi glutenfri tagliatelle.  Denne pastaen  er litt gulere på farge, men smaker veldig likt på vanlig pasta og den er kjempegod! Glutenfritt mel som kjøpes på helsekost eller dagligvarebutikk er ofte ganske dyrt, men vi har vært på asiatisk butikk og kjøpt kikertmel og rismel til en billig penge. Så 4 porsjoner hjemmelaget glutenfri pasta koster deg mindre enn  20 kr.  Det er bare til å halvere oppskriften visst du synes det blir for mye pasta.  Vi har her vist på bildet  tomatsaus, kylling og salat  som tilbehør til tagliatellen.

Ønsker dere en superflott dag <3

 

 Glutenfri tagliatelle

 (4 store porsjoner)

  • 60 gram rismel
  • 100 gram finmalt kikert mel
  • 2 ss olivenolje
  • 2 egg

Bland alle ingrediensene i en bolle og kna deigen godt til den kjennes fast og fin og uten å være klissete.


Når deigen er klar kan du enten kjevle den ut ca 1 mm tynn eller bruke pastamaskin som dere ser  her på bildet, det blir litt mindre jobb. En kan bruke feks et pizzahjul til å skjære ut strimler av pastaen til Tagliatelle. 

La de tørke utover et kjøkkenhåndkle, mens du setter på vann i enn kasserolle til å koke.

Når vannet koker legger du  pasta i det kokende vannet i kasserollen og la det koke i ca 8 minutter.  Hell så pastaen over i en sil og sil av vannet. Denne pastaen brekker litt  lettere enn vanlig pasta så vær forsiktig når du rører om i pastaen.

Da er det klart for  servering!

Håper det smaker!

 

 

 

 #glutenfri #pasta #helse #blogg #mat #hverdag #spis #spar #spisogspar #torsdag #mamma #mammablogg #livsstil #kikertmel #rismel #høst #norge

 

16 kommentarer

Siste innlegg