Helgekos: Hjemmelaget tunfiskpai

Hei!

Pai er en favoritt her i huset og passer kjempegodt til lørdagskosen.  idag legger jeg ut en gang til en oppskrift på pai med tunfisk. Tunfisken kan byttes ut med for eksempel kylling eller skinke eller flere grønnsaker visst du liker det bedre.

Ha en nydelig lørdag <3

 

Tunfiskpai

Paideig:

4 dl fint mel (valgfritt)

200 gram smør

Fyll: 

1 boks med tunfisk i olivenolje

1/4 rødløk

3 egg

1 dl melk

1 1/2 dl Kesam, mager

1 1/2 ts salt

1/2 ts pepper

200 gram revet hvitost

friske urter til pynt (kan sløyfes)

 

Start med å lage paideigen.

Rør sammen smør og mel til en deig. Blir det for tørt kan du tilsette ca 1 ss vann. 

Legg den i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Finn frem en paiform eller en kakeform (jeg liker kakeform da det er lettere å ta ut paien og skjære stykker av den).

Sett stekeovnen på 200 grader.

Trykk deigen utover formen  gjerne på bakepapir og oppover kantene på formen så du lager en “skål “med deigen.

Prikk over deigen med en gaffel.

 

Slik lager du fyllet:  Skjær i skiver løk og legg det i en skål og visp sammen egg,melk, kesam, salt, pepper og revet ost. 

 

Hell ut litt av oljen til tunfisken og legg det utover paideigen.

Hell melk- kesam- egg  og ost blandingen  over.

Sett paien i stekeovnen i ca 25 minutter på 200 grader.

Du ser den er ferdig når kantene blir gylne og fyllet er stivnet.

Server gjerne med friske urter og en salat.

 Håper det smaker!

 

 

 

 #pai #tunfiskpai #mat #blogg #spisogspar #spis #spar #mamma #mammablogg #høst #lørdag #lørdag #kos #helg #middag #helgekos #høstferie #helse #livsstil #foto

 

16 kommentarer

Siste innlegg