Hei!
Nå bugner butikkhyllene av gode norske råvarer og det er bare å ta for seg! Dagens middagstips er reinsdyrkarbonader med kantareller søtpotetmos, nyrørt ripssyltetøy og brunsaus. Rips til kjøttmat er kjempegodt og ideen fant jeg på bloggen utifriluft.blogg.no . Rips er rike på c- vitamin og spiser du det sammen med kjøtt som er rik på jern, øker dette opptaket av jern. Den brune sausen er kjøpt på butikk (posesaus) , men jeg måtte selvfølgelig lage min egen lille vri på den, som jeg pleier med det meste…. Og dette måltidet ble kjempegodt både for liten og stor!
Ha en super søndag! <3
Reinsdyrkarbonader med kantareller, søtpotetmos, ripssyltetøy og brunsaus
(4 porsjoner)
- Reinsdyrkarbonader ca 650 gram
Brunsaus
- 1 pose brunsaus
- noen skiver brunost
- ca 1 dl gresk yoghurt
- litt rips
Nyrørt ripssyltetøy
- ca 200 gram rips
- noen ss flytende akasie honning etter smak
Søtpotetmos
- 1 stor søtpotet
- 1 – 2 vanlige poteter
- ca 1 ss smør
- ca 1 ts salt etter smak
- ca 1/2 ts pepper etter smak
Tilbehør:
- ca 200 gram kantareller
- babyspinat
- saften av en sitron
Start med å skrelle og vaske potetene og skjær de i terninger. La de koke under vann i en kasserolle til de blir myke. Når de er kokte heller du ut vannet og moser potetene enten med en gaffel eller for eksempel en mikser til alt blir så most som ønsket. Tilsett en spiseskje smør, litt salt og pepper.
Vask og skjær i strimler kantarellene før du steker de i smør eller matolje med litt salt og gjerne litt grillkrydder etter smak til de blir myke.
Vask og rens ripsene og mos de med en gaffel sammen med litt flytende akasie honning etter smak.
Vask baby spinaten og ha det i en skål, press litt saft av en sitron, litt salt og olivenolje over og bland sammen.
Lag den brune sausen etter anvisning på pakken, men jeg hadde noen spiseskjeer gresk yoghurt, litt rips og noen brunost skiver oppi sausen og lot det koke opp under omrøring.
Stek reinsdyrkarbonadene i en stekepanne med smør eller matolje til de er gjennomstekte. Så heller du sausen over karbonadene i stekepannen og skrur ned varmen til svakeste temperatur. La det stå slik et par minutter så setter karbonadene god smak på sausen.
Da er maten klar, server og nyt!
#middag #mat #reinsdyr #spisogspar #blogg #hverdag #mammablogg #mamma #helse #norge #høst #sol #foto #søndag #helg #livsstil #reinsdyrkarbonader #helse #spis #spar
Så hyggelig at du bruker mitt tips om rips….. 😉 nyt middagen – den ser herlig ut! 🙂
Margrethe: Takk for tips 🙂 Ha en nydelig dag <3
Dette så godt ut, ønsker deg en god dag 🙂 ( konkurranse ukas blogg på min blogg nå)
lisarorvik: Tusen takk <3 Så gøy med konkurranse 🙂
Nam dette så deilig ut 😀
Daniel Miller: Tusen takk <3 Det ble kjempegodt, anbefales 🙂
Åh ser smakfult! 🙂
Fantastisk mat det der, ser kjempegodt ut 🙂
Q. Vyvy: Tusen takk <3 Det var kjempegodt 🙂
frodith: Tusen takk, ja det er kjempegodt :))
OMG! Nå ble jeg sulten hvertfall <3
Christina Kolberg: Det ble veldig godt :))
Dette var en spennende blogg, gleder meg til å følge dere 🙂 Ha en fin kveld 🙂
traust: Takk i likeså 🙂 Følger deg tilbake 🙂 Ha en flott kveld videre <3
Mmmm deilig <3 😉 hatt slik middag flere ganger og elsker det 🙂 Ha en fin start på uken 🙂
http://hevhodet.blogg.no/: Takk takk <3 Ja det er så godt 🙂 Ha en flott ukestart :))
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Tusen takk <3