Epleroser <3

Hei!

Idag er det farsdag og det skal selvsagt feires her i huset 🙂 Her kommer et tips til søndagskosen: nemlig epleroser. Epleroser ser ganske komplisert ut å lage, men var super enkle og smakte kjempegodt! Denne oppskriften gir 4 epleroser, men vil du ha flere dobler du bare oppskriften.

Ha en super søndag og farsdag <3


 

 

Epleroser

(4 stk)

Paideig:

75 gram smør

1 1/4 dl speltmel

ca 2 ss vann

 

Fyll:

1 stort rødt eple

aprikossyltetøy

kanel

sukker  (hvitt /brunt /sukrin)

 

Topping:

Et dryss med melis

 

 
  
 
 

Start med å lage paideigen: bland mel, smør og vann  sammen til en deig og la  stå 30 minutter i kjøleskapet.

Imellomtiden deler du et rødt eple  i to og så skjærer du tynne skiver av hver del.

Legg epleskivene i en skål med vann og gjerne litt sitronsaft og ha det ca 3 minutter i mikroovn, eller i en stekeovn på 200 grader. Eplene skal være helt myke når de er ferdige. La de avkjøles litt før bruk.  

Kjevle ut paideigen (du kan ha litt mel på bordet så ikke deigen klistrer seg til bordet)  i et rektangel og skjær fire strimler. 

Ha litt aprikossyltetøy på strimlene og legg de myke epleskivene oppå så den runde siden av eplene peker opp litt over kanten.

Strø sukker og kanel over og brett den nederste kanten inn mot midten så epleskivene  er halvveis dekket.

Rull så fra ene langsiden sammen så det blir en rose  og sett den i en muffinsform. Gjør dette med alle de 4 remsene og sett til steking på 200 grader i 15 -20 minutter. Kan være lurt å legge et bakepapir, eller aluminiumsfolie over så eplene ikke blir svidd.

De er ferdige når paideigen er gyllen.

Avslutt med det dryss av melis på toppen.

Spis og nyyyyyyyt   <3

 

 

#mat #epleroser #eple #norge #høst #blogg #spis #spar #spisogspar #mammablogg #mamma #helse #livsstil  #søndag #farsdag  #helg 

22 kommentarer

Siste innlegg