Hei,
Dagens middagstips er vegetarianske vårruller fylt med deilige grønnsaker. Dette er en lett og god middag som også kan fryses ned og da varmes i stekeovnen på svak varme når en har lyst på. Smaker kjempegodt og det er mye billigere å lage selv vårruller ( koster ca 60 kr).
Ha en nydelig onsdag <3
Vårruller
(ca 14 vårruller)
Spring roll pastry (kjøpes på utenlandske butikker for ca 20 kr for 40 stk plater). Vi har brukt merket Spring Home.
250 gram hodekål
1 gulrot
1 sjalott løk
1 hvitløk fedd
150 gram brokkoli
1 stor ss finhakket ingefær
1 ts korianderfrø malt
salt
pepper
1 ss olivenolje
1 grønnsaksbuljong terning
Skjær en løk og purreløk og surr de i stekepannen på svak varme med 1 ss olivenolje.
Tilsett et helt hvitløksfedd uten skall. Dette tas bort etterpå når alt er ferdig stekt.
Smelte en grønnsaksbuljong terning i 2 dl nykokt vann.
Skrell en gulrot og skjær med feks en ostehøvel lange remser, del en brokkoli , finhakk en ingefær, skjær i skiver en hodekål og legg i stekepannen.
Alt stekes under lokk på svak varme.
Tilsett buljong vannet, koriander frø, salt og pepper og rør lett om.
La alt småkoke under lokk i ca 15 minutter.
Ha alt i en bolle for å avkjøle litt. Det er vanskelig å arbeide med vårrullene visst grønnsakene er for varme (lager lett hull i de tynne platene)
Vi lager til og bretter vårrullene på denne måten , men det fins mange andre måter å gjøre dette på så bare prøv deg frem.
Dette er et eksempel på hvordan vi bretter til vårruller: Legg en vårrull plate på et skjærebrett eller rett på bordet. Legg det med et av hjørnene ned mot deg.
Så legger du en stripe med grønnsaker over på langs.
Du bretter inn hvert hjørne på venstre og høyre side inn mot midten.
Så bretter du hjørnet mot deg helt over grønnsak stripen, og ruller sammen oppover til du har en liten spiss eller flik øverst, den fester du med litt lunket vann så vårrullen blir helt lukket.
Pensle vårrullene med litt olivenolje og stek de i ovnen på 175 grader i 15 minutter (dette kan variere fra ovn til ovn). De kan også friteres , men vi liker best å steke de i stekeovnen.
Server med gjerne sursøt saus og en salat.
Håper det smaker!
#vårruller #blogg #vegetariansk #mat #hverdag #helse #livsstil #spis #spar #spisogspar #mamma #mammablogg #middag #lunsj #onsdag #høst #vinter #hjemmelaget #norge
Ååååå herregud ! Jeg elsker vårruller!!! Dette så helt herlig ut:)
missmommy.blogg.no: Tusen takk <3 De ble kjempegode 🙂
Nam!
missmommy.blogg.no: 😀
Jeg elsker vårruller:) Det så bare kjempe godt ut:) Jeg sier det igjen jeg, det ser skikkelig lekkert ut når du legger ut sånne fine bilder:) Ønsker deg en fortsatt nydelig dag:)
🙂
Dette så godt ut! Nå tror jeg at jeg fant ut hva jeg skal bruke vårrullpapiret (som jeg har hatt liggende i frysen en evighet) til 🙂
Å, så gode de ser ut! elsker vårruller 😀
Så vanvittig godt ut!
Caroline: Tusen takk <3
Bergensergenser: Tusen takk <3 de ble kjempegode 🙂
Veronika: Tusen takk <3 Ja dette anbefales, kjempegodt 🙂
Naomi, tepausen,blogg,no: 🙂
birdbay: Tusen tusen takk <3 Ønsker deg en herlig dag, snille deg <3
Dette var et bra tips, jeg er veldig glad i vårruller 🙂
Nam, det så utrolig godt ut 😀
Det så kjempegodt ut. Aldri spist annet enn fryste vårruller fra butikken, og elsker de. Så kan tenke meg at hjemmelagde er enda bedre. Dette skal jeg teste i morgen!
Jeg elsker hjemmelagde vårruller. Vi lagde det masse før, men tror jaggu jeg må starte igjen 😀
Vårruller er deilig 🙂 Jeg liker godt med kylling i, men sikkert deilig uten kjøtt også 🙂
Så veldig godt ut! 🙂
Det så jo veldig godt ut da! Du lager så mye spennende <3
Vilde: Tusen takk <3
Stine M.E: Tusen takk <3
frodith: Ja vårruller er veldig godt 😀
REBECCA HOLDER: Ja vårruller er kjempegodt 🙂
Madiken: Tusen takk, anbefales :))
Daniel Miller: Tusen takk <3 De ble veldig gode 🙂
Maja: Så koselig ar du likte tipset 🙂 Ja vårruller er kjempegodt 😀