Kjøttfri mandag: vegetar suppe

 

 

Hei!

Så var det mandag igjen og ny uke. Idag starter vi uken med en kjøttfri middag nemlig suppe av sellerirot, løk, poteter, kålerabi og toppet med strimlete spinatblader. Dette ble et kjempegodt og vitaminrikt måltid og en super start på uken!

Ønsker dere en nydelig mandag <3

 

 

Vegetar suppe

(4 porsjoner)

 

Ca 200 gram sellerirot

1 sjalottløk

2 mellomstore poteter

 ca 200 gram kålerabi

4 ss tomatpure

ca 1 liter vann

2 stk grønnsaksbuljong terninger

ca 1 ts salt

ca 1  ts pepper

ca 4 ss olivenolje

spinatblader skjært i strimler til topping

noen dråper tabasco

 

Start med å skjære løk i skiver og stek i litt olivenolje i en gryte.

Skrell poteter, kålerabi og sellerirot og skjær i terninger og hell det oppi gryten.

Bland inn 1 liter vann, salt, pepper og buljongterningene.  La dette koke i ca 30 minutter til rotgrønnsakene   er myke.

Mos alt dersom det er ønskelig med en håndmikser.

Tilsett 4 ss tomatpure  og gjerne noen dråper med tabasco og la det småkoke i ca 10 minutter til. Tilsett gjerne mer vann visst det er nødvendig.

Vask og skjær i strimler spinatblader som du kan toppe suppen med.

Da er det klart for servering!

Håper det smaker!

 


 

 

#spisogspar #spis #spar #mat #suppe #kjøttfri #vegetar #rotgrønnsaker #mamma #mammablogg #helse #livsstil #blogg #hverdag #november #mandag #middag #uke #vinter 

 

30 kommentarer

Siste innlegg