Hjemmelagde krumkaker til jul

Hei!

Krumkaker hører med til julen og de siste årene har jeg pleid å lage krumkaker, og selvfølgelig i år også. Jeg pleier å rulle noen av krumkakene  til kremmerhus og resten formes til små skåler som en kan fylle med feks krem og bær.  

God søndag  <3

 

Krumkaker 

(ca 24  stk)

4 egg

250 gram sukker

250 gram smeltet smør

250 gram hvetemel /fint speltmel

2- 3 ss potetmel

1 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

 

Visp egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og avkjøl det.

Rør i smør, mel, potetmel, kardemomme og vaniljesukker.

La svelle i ca 30 minutter.

Forvarm krumkakejernet og stek kakene gyllengule ved middels høy varme.

Når de er ferdig stekte former du de enten som en skål:  legg  de over en kopp eller en liten skål for å få rette formen.Form de lett  med hendene mens de ligger over koppen.

Eller du former de som  kremmerhus. Jeg pleier å løfte krumkakene opp fra jernet  med en gaffel og legger de på et fat, så ruller jeg de til kremmerhus mens de er varme. Men det finnes også egne krumkake former som en kan bruke til å få perfekt form. 

Når krumkakene avkjøles blir de harde og krispy.

 

 

Håper det smaker!

 

#dessert #krumkaker #jul #spisogspar #fyltekrumkaker #julekaker #desember #mammablogg #mamma #hverdag #foto #mat  

30 kommentarer

Siste innlegg