Sunn og vitaminrik pizza med cavolo nero

Hei!

I dag våknet vi til snø, endelig! Det er så koselig med snø nå i romjulen, alt blir så lyst og fint selv om vi er inne i den mørkeste årstiden.  i dag  har vi  pizza toppet med cavolo nero som er en mer crispy variant av grønnkål.   Cavolo nero er smakfull, anvendelig og vitaminrik, frisk og sprø og har lang holdbarhet. Har du smakt cavolo nero før?

Ønsker dere en nydelig søndag <3

 

Pizzabunn

 

ca 5 dl fint speltmel

ca 3 dl fibra mel

1/2 pose gjær

2-3 dl lunkent vann

litt salt

litt olivenolje

 

Bland alle ingrediensene sammen og kjør deigen i en kjøkkenmaskin og la gå i ca 10 minutter på laveste hastighet.

La så deigen heves videre i ca 20 – 30  minutter.

Da er deigen klar til å kjevles ut i ønsket form og du kan fylle på med dine favoritt ingredienser.  

Vi hadde pizzasaus (laget med 2-3 ss  tomatpure, litt vann,  smak til med salt, pepper, litt sukker og oregano),

stekt  øster sopp, revet ost og  oliven.

Topp pizzaen med  finhakket rødløk og cavolo nero skjært i skiver. 

Sett midt i stekeovnen på 225 grader i ca 15 minutter.

Da er pizzaen klar for nyyyytes!

 

Her ser dere hvordan cavolo nero ser ut.

#pizza #spis #spar #spisogspar #blogg #mat #helg #søndag #hverdag #vitaminrik #helse #livsstil #middag #kos #mamma #mammablogg #matblogg #Norge #jul #vinter #desember #snø

 

22 kommentarer

Siste innlegg