Hjemmelaget fritert kalkun – godt og enkelt!

Hei!

Idag har vi fritert kalkun på menyen.  Dette er enkelt og raskt å lage, og i motsetning til når du kjøper ferdig fritert mat  (som ofte bruker palmeolje) kan du velge sunne oljer å fritere maten i som for eksempel rapsolje. Dette smaker kjempegodt!

God søndag!

 

 Fritert kalkun

500 gram kalkun

2 egg

ca 1 ts havsalt 

ca 1/2 ts pepper 

150 gram fint speltmel eller hvetemel

150 gram maismel eller griljermel

ca 4 dl rapsolje til fritering

Du trenger tre skåler:

Ha hvetemel i en skål. Ha maismel i en annen skål. Visp 2 egg, salt og pepper i en tredje skål.

Skjær opp kalkunen i ca 3 X 4 cm deler.

Ha raspsolje i en kasserolle og la det koke opp. Senk temperaturen til det småkoker da kan du starte med friteringen.


Legg litt av  kalkun- kjøttet først i hvetemel, så dyppes den i eggblandingen og så i maismelet deretter legges den oppi kasserollen til fritering.

Forsiktig så du ikke brenner deg da det kan sprute og boble litt.

Kjøttet skal dekkes helt av olje.

Etter ca 3 minutter kan du ta opp kjøttet med en gaffel og legge det på kjøkkenpapir så oljen får renne litt av.  

Så gjør du det samme med resten av kalkun-kjøttet.


 

Vi har som tilbehør salat, ris og grønnkål.

Håper det smaker!

 

 

 

#middag #fritertkalkun #kalkun #matblogg #hverdag #mat #blogg #spisogspar #spis #spar #hjemmelaget #foto #mammablogg #mamma #helse #norge #livsstil

25 kommentarer

Siste innlegg