Delicious carrot cake

Hei!

 Siden det er helg og påsken står for døren er det vel lov å unne seg litt ekstra. Her kommer en oppskrift på en kjempegod og saftig gulrotkake som jeg ofte lager til påske. Gulrotkake var den første kaken keg lærte meg å lage da jeg gikk på barneskolen, og har vært en favoritt siden 🙂

God lørdag!

Delicious Carrot Cake

4 egg

2,5  dl sukker

4 dl fint mel (vi brukte speltmel)

2 ts natron

1  1/2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 ts kanel

2 ts kardemomme

2 ss  Gresk yoghurt.

150 gram meierismør, smeltet

6 dl gulrøtter, raspet

 

 Creamy cheese frosting

ca 200 gram phiadelphia naturell eller annen valgfri kremost

3- 4 dl melis

2 ts vaniljesukker

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

Bland alt det tørre sammen og bland det inn i eggedosisen.

Tilsett smeltet  smør og gresk yoghurt.

Rasp gulerøttene og bland de inn røren.

Hell kakerøren i en smurt form, gjerne med bakepapir i bunnen og stek kaken midt i ovnen i ca 35- 45 minutter, dette varierer fra ovn til ovn.

Sjekk med ei kakestikke eller gaffel om den er gjennomstekt. 

Bland med en mikser  kremost, melis og vaniljesukker til en glatt frosting.

 Når kaken er avkjølt smører du frostingen på.

 Vi har  pyntet med phisalys.

Da er kaken klar for å nyyyytes!

Håper det smaker!

 

 

#gulrotkake #kake #mat #blogg #helg #hverdag #spisogspar #mamma #mammablogg #hjemmelaget #foto #helse #livsstil #Norge #påske #lørdag #helg #mars #vår

30 kommentarer

Siste innlegg