Tilberedning av lammelår

Hei!

Mange spiser lammelår i påsken og her kommer en oppskrift på tilbereding av lammelår og tilbehør. Visste du at norsk lam er en råvare i verdensklasse? Kjøttet er mørt og saftig takket være beitene  på heiene eller ved kysten. Vi har stekt kjøttet i ovnen på svak varme slik at kjøttet blir mørt og saftig.

God onsdag!

 


 

 

Påskelam

lammelår

8 poteter

3 gulrøtter

4 stk  champingiong sopp

 1 hel squash

1 rødløk

2 store tomater

2 stk hvitløksfedd

salt

pepper

gjerne fersk rosmarin

brokkoli

0,8 Liter vann

olivenolje 

steketermoeter

aluminiumsfolie

 

Sett ovnen på 125 grader

Gni lammelåret inn med salt og pepper.

Del hvitløksfedd i tynne skiver og stikk lommer med en kniv i lammekjøttet, så stikker du hvitløken inn i lommene på kjøttet sammen med litt rosmarin.

Legg oppskjærte poteter, brokkoli, gulerøtter, løk, sopp,squash og tomater oppi en smurt langpanne, eller  du kan ha aluminiumsfolie i bunnen eller en ildfast form. 

 

Hell over ca 0,8 liter vann

Legg i ovnen låret og stikk inn et steketermometer inn i låret pass på å ikke treffe beinet.

Stek i 2-3 timer.

Lammesteken er mediumstekt når steketermometeret  viser 70 grader, når termometeret viser 76 grader er det gjennomstekt.

La steken hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie før det skjæres opp.

 

Sjysaus 

Kok opp ca 6 dl sjy fra lammekjøttet.

Bland litt kaldt vann og ca 2 ss hvetemel og hell i en tynn stråle inn i sjyen mens du rører godt. 

La det småkoke i ca 10 minutter under omrøring.

Smak til med salt, pepper 1/2 ts soyasus, 1 ss rødvin eller solbærsaft og gjerne en liten skvett med matfløte.

Da er middagen klar.

Server lammekjøttet med ovnstektegrønnsaker og sjysaus.

Håper det smaker!

 

 

 

 

 

 #lammelår #påskelam #påske #mat #blogg #helg #middag #matblogg #mamma #mammablogg #hjemmelaget #onsdag 

20 kommentarer

Siste innlegg