Hei!
Mange spiser lammelår i påsken og her kommer en oppskrift på tilbereding av lammelår og tilbehør. Visste du at norsk lam er en råvare i verdensklasse? Kjøttet er mørt og saftig takket være beitene på heiene eller ved kysten. Vi har stekt kjøttet i ovnen på svak varme slik at kjøttet blir mørt og saftig.
God onsdag!
Påskelam
lammelår
8 poteter
3 gulrøtter
4 stk champingiong sopp
1 hel squash
1 rødløk
2 store tomater
2 stk hvitløksfedd
salt
pepper
gjerne fersk rosmarin
brokkoli
0,8 Liter vann
olivenolje
steketermoeter
aluminiumsfolie
Sett ovnen på 125 grader
Gni lammelåret inn med salt og pepper.
Del hvitløksfedd i tynne skiver og stikk lommer med en kniv i lammekjøttet, så stikker du hvitløken inn i lommene på kjøttet sammen med litt rosmarin.
Legg oppskjærte poteter, brokkoli, gulerøtter, løk, sopp,squash og tomater oppi en smurt langpanne, eller du kan ha aluminiumsfolie i bunnen eller en ildfast form.
Hell over ca 0,8 liter vann
Legg i ovnen låret og stikk inn et steketermometer inn i låret pass på å ikke treffe beinet.
Stek i 2-3 timer.
Lammesteken er mediumstekt når steketermometeret viser 70 grader, når termometeret viser 76 grader er det gjennomstekt.
La steken hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie før det skjæres opp.
Sjysaus
Kok opp ca 6 dl sjy fra lammekjøttet.
Bland litt kaldt vann og ca 2 ss hvetemel og hell i en tynn stråle inn i sjyen mens du rører godt.
La det småkoke i ca 10 minutter under omrøring.
Smak til med salt, pepper 1/2 ts soyasus, 1 ss rødvin eller solbærsaft og gjerne en liten skvett med matfløte.
Da er middagen klar.
Server lammekjøttet med ovnstektegrønnsaker og sjysaus.
Håper det smaker!
#lammelår #påskelam #påske #mat #blogg #helg #middag #matblogg #mamma #mammablogg #hjemmelaget #onsdag
Det så godt ut, men her blir det nok den samme ferdigmaten som til vanlig 😀 Mulig NOE mer skikkelig, men ikke SÅ skikkelig som et LÅR.. 😀
Det så helt sinnsykt godt ut. Det er først i år som snart 30 åring at jeg har forstått at det finnes tradisjonell mat som hører til påsken. Fra og med neste år ønsker jeg å feire den ordentlig med mine jenter, tenker det blir lammelår da ! mmmm
Så utrolig godt det så ut!
Namm….Det så veldig godt ut…:-)
Dette så så godt ut at jeg lurer på om jeg må lære meg å like lammekjøtt 😀
Åhhh fikk vann i munnen nå :O hehe 😀 Dette så skamgodt ut! Takk for godt tips 🙂 God påske forresten 🙂 <3
Mmmm takk for du deler. Det hører med til påsken å ha lammemåltid
tepausen.blogg.no: Ja vi har det som tradisjon også 🙂
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk så kjekt at du synes det :)) <3 God påske :))
FotoSeljordslia: Veldig godt ;D
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :))
Henriette Celin: Tusen takk <3
detreraringene: Tusen takk :)) Ja det er veldig godt 🙂
frodith: Tusen takk 🙂
det så godt ut! så bra tips du har! liker bloggen din veldig mye 🙂 1 lammelår er nok for 3 stiker?
Ilo: Det holder nok til 3 personer :)) Tusen takk for så koselig kommentar <3 Du har en veldig fin blogg selv :))
Ser helt nydelig ut..har ofte lam i påsken..men ikke sikker på om det blir i år..men det frister iallefall når jeg ser disse bildene :)) God natt :))
annebe: Tusen takk :)) Ja det er veldig godt 🙂 God natt til deg <3
Har faktisk ALDRI smakt lammelår altså! Det så utrolig godt ut.
Veronica S: Tusen takk 🙂 Det er veldig godt , her pleier vi å spise lammelår i påsken 🙂